Gundel palacsinta 1 recept

Elkészítési idő 45 perc

A Gundel palacsinta 1 hozzávalói:
Hozzávalók 12 darabhoz: A palacsintatésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl zsírszegény tej, 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz), 4 ek. olaj
A töltelékhez: 5 dkg mazsola, 15 dkg darált dió, 5 ek. CANDEREL édesítőpor, 1 mk. reszelt citromhéj, 1,5 dl zsírszegény tej
A tetejére: 3 ek. CANDEREL kakaópor, 3 ek. zsírszegény tej, CANDEREL édesítőpor a szóráshoz


A Gundel palacsinta 1 elkészítési módja:
Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat. A szokásos módon a lisztből, a tojásból, a tejből, az olajból és egy csipet sóból palacsintatésztát keverünk. Kb. 30 percig állni hagyjuk. Sütés előtt belekeverjük a szódavizet, majd teflonserpenyőben nem túl vastag palacsintákat sütünk. Mivel a tésztába kevertünk olajat, a serpenyőbe sütéskor nem szükséges önteni! A töltelékhez a mazsolát vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A diót összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a citromhéjjal, a mazsolával, a tejjel, és megkenjük vele a palacsintákat. Négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk, és tálra rendezzük. Elkészítjük az öntetet: a kakaót simára keverjük a tejjel, felmelegítjük, és meglocsoljuk vele a palacsintákat. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és azonnal tálalhatjuk.

Tipp: Tálaláskor flambírozhatjuk a palacsintákat. Azaz locsoljunk rájuk kevés rumot, és gyújtsuk meg! Hagyjuk elégni, és fogyaszthatjuk. Vigyázat, veszélyes művelet!

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 db palacsinta energiatartalma 1017 KJ/243 kcal, szénhidráttartalma 24g, mazsola nélkül 22g


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A gundel palacsinta 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook