Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Rózsaszín Szörny (update 1) recept

Rózsaszín Szörny (update 1) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rózsaszín Szörny (update 1) hozzávalói:
Tészta:

- 20 dkg zabpehely
- 1 cs. vaniliás puding por
- 5 dkg Delma light
- 2,5-3 dl tej (1,5%-os)
- folyékony édesitőszer
- 1/2 cs.sütöpor
- vanília aroma
- reszelt citromhéj
- ízlés szerint fahéj
(ez Muffin egyik receptje alapján készült)

Joghurtos réteg:

- 4 dl joghurt
- folyékony édesítő
- cherry brandy aroma (Szilas zöld kupakos)
- 2 ek zselatin
- 1,5 dl víz

Zselé:

- 7 dl szénsavas ásványvíz
- fél cs. Junior Bolero italpor (banán és eper ízű)
- 1 cs. epres pudingpor
- 1 cs. banános pudingpor
- folyékony édesítő
(Mirinda süti alapján)


A Rózsaszín Szörny (update 1) elkészítési módja:
A tésztához összekeverünk mindent, és egy sütőpapírral kibélelt kis tepsiben (kb. 30x20-as), 4-es fokozaton megsütjük. (kb. 20 perc). Közben elkészítjük a joghurtos réteget: joghurtot összekeverjük az aromával, édesítővel. A zselatin hideg vízben elkeverjük, kicsit felmelegítjük (ne forrjon), lehűtjük, hozzákeverjük a joghurthoz. (Én kicsit betettem a hűtőbe, hogy dermedjen, kb. 5-10 percig. Figyelni kell.) Ezt rákenjük a kihűlt tésztára, majd mehet be a hűtőbe pihenni egy kicsit. Zselé: Elkészítjük a Bolero italport: egy másfél literes ásványvízhez hozzákeverjük a csomag italport Ebből kimérünk 6 dl-t, és feltesszük forralni. 1 dl-ben pedig elkeverjük a 2 cs. pudingport. és az édesítőt. Amikor felforrt a Bolero-s ásványvíz hozzáadjuk a pudingos masszát, és 1-2 percig forraljuk. Langyosra hűtjük, majd rákenjük a joghurtos rétegre. Hűtőben jól lehűtjük.

Kép (és egy is kiegészítés) a naplómban. (201. hsz.)

"Faltól falig" tepsi kell hozzá, hogy ne folyjon le a rózsaszín massza.
Eredetileg "üdítően friss zabpehelyszelet" lett volna a neve, de amikor megláttam, akkor inkább egy rózsaszín szörnyre hasonlított :) Viszont dermedés után egész sütis lett :) És tényleg finom.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A rózsaszín szörny (update 1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook