Rossz álom! (beszélgetés)
nekem is van egy a táskámon,
jön velem ha megyek Évihez,
Nagyon szépek!
Amit küldtél becsben tartom a táskámra tettem ott van velem mindig és vigyáz rám!
ügyvédeket nézek,
megjavult a kazán,most tesztelem,remélem már igy marad,
nézd meg a bagolykáimat,
Pihentek Drágáim?
A délutáni alvásnál szoktatok álmodni?
Vannak csapdáid?
Az megoldás lehet, de ezekkel szemben nincs védelem.
Én a büdös bogarakkal vagyok most rosszba!
Rengeteg van nem tudok kint lenni, pedig csodás az idő!
Nagyon retteg tőlük az biztos.
Mondhatok bármit.
Az oviban volt egy kolléganőm,na ő volt ilyen.
Egyszer arra rohantunk be,hogy rettentően sikoltozik.
A gyerekek meg se mertek mozdulni,úgy megijedtek.
Na akkor én is.
Valahonnan bejött egy hatalmas fekete pók,na az nem semmi ijedség volt.
Igen, arachnophobia. Nekünk időnként még viccesnek is tűnik, főleg a komplikált megoldásokat tekintve, - de szegény lánykádnak ez nem vicc. :-)
De a sok hülye fóbia közül inkább legyen csak ez, és más pedig ne. Ezzel azért együtt lehet élni, el is lehet hagyni valami jó kis pszicho módszerrel. :-)
Ja, utólag még eszembejutott, mostmár tényleg teljes lesz a kép: egyugyanazon mérgelődés volt a pók meg a kuka folytán, és az álomban valójában a kuka ottfelejtés is benne volt.
Te olyan munkát végeztél el a fa pakolással, ami egészen tipikusan - akár szimbolikusan is - férfimunka. :-) Hitesurad ottfelejtette a saját feladatát, a kukát. Te meg még a fát is helyette kellett pakoljad. :-) Hát tényleg neked kell mindent megoldani. :-)
Na, volt már olyan éjjel 11-kor hívott fel,pók van a fürdőben,
Nincs itthon Márki,mondom Fújd le,na ő aztán be se megy,
Mondom,akkor kérd meg a szembe szomszédot, biztos segít.
Azt sem,majd hívott hogy már elindult a segítség,két utcából arrébról jött egy srác kiirtani a pókot.
Igen, látod hogy te is rájössz, az álmok ilyesmikről szólnak. Szimbolikusan. Te is lehetsz igen sikeres álomfejtő. :-)
Pontosan ott volt az álomban annak a szituációnak a hangulata, amikor a mindenre odafigyelés kényszere miatt jól felmérgelted magad. :-)
Azért valójában irtó édes, hogy a pók kinyiffantását is neked kell intézni. A kukát nemkülönben, de az már csak a szokásos... :-)
Ez talán valami tomboló felelősségérzetre utal benned. Pont a pici baba az, aki miatt az ember akár a lelkét is kiteszi, akár farkasordító hidegben is rettentően vigyáz rá, ott is kitart...
A lila virágos álom is pont ilyesmi, megpróbálsz a lehető legprecízebben megfelelni az elvárásoknak, - munkahelyen. Mindent megtennél, aztán szembekerülsz egy lehetetlen szituval, a virágoknak eltűnik a feje. Nem tehetsz róla, mégis sértődés van...
Atalán azzal a kriminális kolleganővel való mostani viszony tükröződött le. Mindenképpen valami munkahelyi aggodalom, hát mostanában abból neked igencsak kijut. Hogy miért pont lilák a virágok, azt nem tudom helyből megugrani. Miért ne... :-)
Az aluljáróban való elakadás is pont ez, legalábbis hangulatilag.
Szerintem a mostani munkahelyi mizzériákra utal az álom. A mostani az nehéz helyzet, a jövőbeli meg bizonytalan. Valami ilyesmi.
na ta aztán nem semmi vagy,
hihetetlen,ezt is megfejtetted,
csütörtökön,mérgeltem fel magam,hogy mindenre nekem kell figyelni,
Évi itthon volt szabin,
rámtelefonált hol vagyok,mert van egy pók a wc-ben,
iszonyú pókfóbiája van,
hazaérek kinyirom a pókot,
kiteszem a kukát,mert az életem párja persze megint úgy ment el,hogy elfelejtette,
mire kiértem,a kukások már az utca végén kanyarodtak be,
ha 5-percel később érek haza,itt marad,
jól felmérgeltem magam,hogy mindenre nekem kell figyelni,
Nem biztos, hogy neked ugyanúgy bejön, mind nekem. Nagyon lélektanos volt... :-) És én azt nagyon szeretem. Gyönyörű lelki rezdülések, emberek olyan különös mélységű, olykor szavak nélküli érzései egymás iránt, hogy az nekem csodaszámba ment, ilyen szépen bemutatni egy filmben.
Kiderült, hogy annak a házaspárnak a nagyobb gyereke, egy kislány, az a főszereplőtől van, nem a férjtől. És ezt a kislány és a főszereplő szavak nélkül lekommunikálták egymással, miközben a kislány havaii táncot lejtett, azokkal a fantasztikusan finom kézmozdulatokkal... TÉNYLEG elmondta szemkontaktuson és mimikán keresztül mind a kettő, hogy tudják egymásról azt a vér szerinti köteléket, és hogy most fáj az elválás, de örök köztük a szeretet. :-)
Na persze, én, a nagy álomfejtő, ezt is simán lekódolom. Hozzám elég közel áll az ilyesmi, azért is tetszett a film. De nem biztos hogy mindenki így van ezzel. :-)
Ez szerintem csillagos ötös:-)
Én a halnál leragadtam!
Szia Piroska!
Nem is olyan zagyva. Talán nem véletlenül pont öt gyerek... :-) Úgy érzi az ember, ezt egyszerűen képtelenség megoldani. Talán lehetett időnként halkan magadban valami ilyen gondolatod az éber életedben is.
Az ehetetlenül tüskés hal ezt az érzést igen jól szimbolizálja. Megpróbálsz enni adni ennyi éhes (bár az álomban idegen) gyerekszájnak, de nincs hozzá megfelelő eszközöd (csak tüskés, olcsó hal). Ez lehet az aggodalom, de a tüskés hal számtalan más egyebet is szimbolizálhat, ha az már az öt idegen gyerektől független, másik álom volt. Pl.: fáradsz valamivel, mégsincs eredmény.
Mindezek mellett neked még fát is kell pakolni, hogy felszabadítsd a bejáratot.
Ez világos. Neked magadnak kell minden akadályt elháritani… :-)
De ez csak egy hirtelen megközelítés. Lehet más értelmezést is adni. :-) A te élethelyzetedet, a múltat is tekintve- akár ez is jó lehet. :-)
Na leírom mert elfelejtem!
Volt az álmomba egy kisbaba akire nagyon kellett vigyáznom,vele kapcsolatban csak a hidegre emlékszem nagyon fáztam amíg ott volt!
Utána virágokat osztottam szét,lila szegfű és lila liliomok voltak!Két kolléganőm nem kapott pont annyi volt még a vázába!Mire felnéztem nem volt ott csak a szára a virágnak!
Na ezen ment a rugózás onnantól kezdve, hogy tudtam ott volt és most hova lett?Tudtam, hogy ezt az egészet meg kell jegyeznem, mert fontos momentum!
Voltam valami aluljáróba is és ki akartam jutni, de nem ment!
Mindig feljöttem a felszínre, de tudtam, hogy az nem az a kijárat!
Álomfejtők elakadnak!
Én mindenképpen!
Halszálka az tuti jelent valamit!!