Rossz álom! (beszélgetés)
próbálom ,felébredek egy darabig ébren vagyok,aztán ha sikerül,akkor nem álmodom tovább,
de a szűk helyekkel is igy vagyok,nemtudok kiszabadulni,
pedig nekem elég nyugis életem van,
talán a gyerekkorom ami borzasztó volt,talán az jön elő álmomban,ilyen formában,
Elég jó kis víziszonyod lehet. Nekem is voltak már rossz élményeim, fuldokoltam, de a valóságban.
Ha vízzel álmodom, az meg barátságos. Bár nem mentem bele, csak nézegettem "valahonnan". A képeken nem voltam jelen.
Neked tényleg érdemes lenne megpróbálni beavatkozni. Túl sok az álmaidban a fenyegetés.
az egyik rémálmom a viz,
amikor leszakad a hid,és nemtudok átmenni a túloldalba,mert a hid közepe a vizben van,
vagy egy keskeny vágányon megy a vonat,és a kereke a vizben van,amerre nézek csak viz van,
úgy ébredek,hogy nem kapok levegőt,
Az nagyon praktikus álom volt. Gyök vagy nem gyök, nem mindegy.
Ehhez azt hiszem, elsősorban tiszta álmok kellenek. A legtöbbje nagyon kusza, nincs eleje, nincs vége, nincs célja, percenként mások a képek, a helyszínek, a szereplők.
Némelyik álmom hasonló, de nem ugyanaz. A helyszínek nagyon meghatározóak, azok folyton vissza-visszatérnek, kicsit módosítva.
De hiába gondolom azt, hogy jó lenne ugyanazt álmodni, nem megy.
Volt egy olyan terület, ahol apró, lapos kis kék vizek váltakoztak csoportokban, szigetekben, volt mindegyikhez kis füves, fás rész is, nagyon barátságos volt. Vagy ugyanez, valami nagyobb folyóval. Most, ahogy rágondolok, azonnal beugrik az erdőszél, otthon. Álmomban nem ott volt, ahol a valóságban, de mégis egy jól meghatározható utcának a végén, onnan nem messze. Egy földút volt, be is ment az erdőbe.
Általában csak akkor megy, ha kezdek belegabalyodni egy olyan szituációba, amit nagyon nem akarok. Vagy ha már annyira hülyeség az egész, hogy semmilyen logikai megoldás nincs rá. De állítólag lehet elalvás előtt valahogy programozni az álmokat. Ehhez nem értek.
Ez más, de egyszer megbuktam egy vizsgán. Az egyik feladatom nulla pontos lett, pedig azt hittem, meg tudtam csinálni. Aztán nem foglalkoztam vele egy évig, amíg újra a vizsga előtt nem voltam. Ekkor álmomban megjelent az előző évi dolgozatomnak az a feladata, és tisztán láttam, hogy végig jó lett, csak az egész gyök alatt volt, amit elfelejtettem. Reggel megnéztem a képletet, és tényleg!
Elvileg tudom, hogy valahogy tudatosítani kell álom közben, hogy ez csak álom, és akkor be lehet avatkozni. Gyakorlatban nem próbáltam, csak nézegetem, mint a mozit.
Neked sikerült?
Ha egy álomra gondolok, sorra előjön a többi is. Ezek ugyanazon a polcon vannak...:-)
Megvan az az álombeli alternatív lakhely is, otthoni helyszínekkel gyakran álmodom. Ott van, csak mindig egy kicsit más, de felismerem, mi hol van.
Vagy a másik helyiségben lévő középiskola, az is egy gyakori helyszín. Vannak ismeretlen helyszínek is, bolyongás Pesten, ott is minden máshol van. :-) Sokszor vagyok eltévedve.
Lehet!Olyan élethű néha!Párom mindig mondja,hogy biztos a filmben láttad és megfogott vagy ilyesmi és nevet, amikor azt mondom,hogy tuti ezt már átéltem!!!
Hihetetlen álmok!!!
Már amikor... Lehet gyakorolni, és akkor be tudsz avatkozni. Nekem jóljött, amikor az álmaim es alvaszavar miatt egy bő egy hónapos nemalváson voltam túl. Hiába voltam végtelenül kimerült, jöttek a remalmok es lőttek pihenésre. Napközben mar derealizaltam, nem tudtam eldonteni, tényleg zöld - e a lámpa es átmehetek-e a zebrán
Na ott au egyik megoldás az lett, hogy be kellett tudnom avatkozni... Senkinek nem kívánom azt az időszakot.
Van egyfajta felfogás, ami azt velelmezi, hogy ez vmely előző életből jön.
Nekem pl. megvan az egész tágabb lakhelyemnek az alternatív álombeli megfelelője. Nem mondom, hogy nyomokban nem emlékeztet a jelenlegire, de csak szőrmenten. És ez vagy 25 éve kompletten megvan, mióta emlékszem ra, ilyen. Mintha valami párhuzamos valóság lenne, tudom mi merre található stb.
Nem semmi ez a háborús dolog!
Miért pont háború?
Volt vagy van valami kapcsolat?
Ó igen, ízek, illatok, érzetek, minden, ami kell.
Mégis az a legfurcsább, amikor teljes részletességgel jelennek meg olyan jelenetek, amikről amúgy nincs sok fogalmam. Pl háborús élmények.
:-(
Anyu is anno rosszakat álmodott és abból tudtam,hogy nagyon szomorú volt olyankor!
Én vegyesen élem meg!
A furcsa az is volt,hogy amikor felriadtam utána visszaaludtam és templomról álmodtam és az olyan volt így vissza gondolva mintha már álmodtam volna ilyet!