Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizslisztes piskóta recept

Rizslisztes piskóta recept

Elkészítési idő 35 perc

A Rizslisztes piskóta hozzávalói:
6 tojás
6 kanál liszt
5 kanál kristály cukor
sütőpor, sárgabarack lekvár, kakaós krém


Rizslisztes piskóta

A Rizslisztes piskóta elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt, légkeverés, és 200 fok.
A tepsit kibélelem sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztom, külön tálba rakom, a sárgájához hozzáöntöm a cukrot, és fényesre keverem/ gépi habverő/. A tojások fehérjét is jó keményre keverem, /gépi habverő/, majd a felvert sárgájához óvatosan hozzákeverem a lisztet, és a késhegynyi sütőport, hozzá keverjük a felvert fehérjét, és szép lassan összekeverünk. Beleöntjük a papírral bélelt tepsibe, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
170 fokra állítjuk, 17 percig süssük, de végezzünk tűpróbát.
Elkészítünk, egy konyharuhát, megszórjuk kevés cukorral, és a meleg piskótát rátesszük, majd leszedjük a papírt, ha kell picit bevizezzük, így könnyen lejön, majd feltekerjük, hűlni hagyjuk. 20 perc, vékonyan bekenem sárgabarack lekvárral, és az egyik hosszú oldalán, amit elkezdtünk tekerni, 2X2 centis részen kakaós krémmel hosszában bekenem, innen kezdem feltekerni.
Jó étvágyat!


Lehet porcukrozni a piskótát, de tejszín habbal is finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 7. 17:10
A rizslisztes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook