Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Püspökkenyér másképp recept

Püspökkenyér másképp recept

Elkészítési idő 60 perc

A Püspökkenyér másképp hozzávalói:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
3 púpozott evőkanál liszt
6 csapott evőkanál darált dió
1 csomag sütőpor
20 dkg aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack, mazsola, datolya, füge, stb...)
kevés vágott dió


A Püspökkenyér másképp elkészítési módja:
A 6 tojás sárgáját felkeverjük, 6 kanál kristálycukrot és 1 kanál vizet keverünk bele. Hozzáadjuk a 3 púpozott kanál lisztet, 6 kanál darált diót, 1 sütőport, majd jól elkeverjük. Külön tálban a tojás fehérjéből kemény habot verünk. Végül az első krémbe belekeverjük a vágott diót, mazsolát és a tojásfehérjéből vert habot. Jól átkeverjük. Alufóliával bélelt őzgerincsütőbe öntjük, közepes hőmérsékletű, előmelegített sütőben sütjük.

Én nem szeretek fólián sütni, kivajazott és lisztezett formába öntöm a tésztát.

Csokimázzal leöntve is finom. Az aszalt gyümölcs helyett csokidarabokat is tehetünk bele (kb. 10 dkg étcsokoládé apróra vágva).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A püspökkenyér másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook