Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan készíted a Jókai-bablevest? fórum

Te hogyan készíted a Jókai-bablevest? (tudásbázis kérdés)


1 2
34. 3d787b167a (válaszként erre: 32. - Globus)
2016. okt. 8. 15:01
Tegnap azt csináltam, de csak simán berántottam.
2016. okt. 8. 14:47
simán bablevesként, nem kell, hogy Jókai legyen:)
32. globus (válaszként erre: 30. - 3d787b167a)
2016. okt. 6. 19:34
Ezen én is. Egy éve találtam, még mindig meg tud nevettetni :)
31. 3d787b167a (válaszként erre: 29. - 3d787b167a)
2016. okt. 6. 19:31
Bocsánat, láttam!
30. 3d787b167a (válaszként erre: 26. - Globus)
2016. okt. 6. 19:31

Istenem!:DDDD

De jót rötyögtem.


Köszönöm!

29. 3d787b167a (válaszként erre: 25. - Globus)
2016. okt. 6. 19:30
Mesélj!
28. 3d787b167a (válaszként erre: 24. - Globus)
2016. okt. 6. 19:30
Hétfőn ne felejtsem el Anyut megtojózni!:)
27. 3d787b167a (válaszként erre: 22. - Globus)
2016. okt. 6. 19:29

Ja bocs ecceri' vagyok.


Az Anyumnál tejes habarásos, nálam már rántásos.

De a borsó paprikás rántással.


Mi Felvidékiek vagyunk.


Meg nálunk a borsó sós, nem édes.

26. globus (válaszként erre: 25. - Globus)
2016. okt. 6. 19:28

Megvan!

"Ti hogyan sűrítitek be önmagával a főzeléket?

Én ma próbáltam először ilyet, a paradicsomos káposztát megfőztem, felét leturmixoltam. Hát, jó kis káposztalevesem lett, egy csomó fölösleges lével.

Ugyanis a pürésíteni kívánt káposztából is lé lett, meg eleve volt leve is, sűrűbb meg egyáltalán nem lett. Mit rontottam el?"

:DDD

25. globus (válaszként erre: 23. - Channa*)
2016. okt. 6. 19:25
Meg van a saját anyaggal sűrítés, de én nem szoktam. Valaki olyan jól leírta, hogy miként működik, két napig röhögtem rajta.
24. globus (válaszként erre: 23. - Channa*)
2016. okt. 6. 19:23

Tudom, én is így csinálom.

Csak gondoltam, végre valahol meg tudom kérdezni, hogy mit jelent az, amikor azt mondják, hogy "nem rántunk semmit, hanem csak habarunk", rengeteg helyen olvastam már. Szerintem maradok tudatlan e témában tovább :)

23. Channa* (válaszként erre: 22. - Globus)
2016. okt. 6. 18:52

Zöldborsó, szárazbab lencse, sárgaborsó, kelkáposzta rántás.

Zöldbab: habarás


Ha nem sikerül elég sűrűre, akkor vízbe még egy kis liszt és már jó is.

22. globus (válaszként erre: 21. - 3d787b167a)
2016. okt. 6. 18:32
Akkor másképpen kérdezem: pl. kelkáposzta? Nem tejfölös. Nálunk a zöldborsó sem tejfölös, ezeket hogyan?
21. 3d787b167a (válaszként erre: 19. - Globus)
2016. okt. 6. 17:53
Vizeset nem szoktunk.
20. 3d787b167a (válaszként erre: 19. - Globus)
2016. okt. 6. 17:52

Habarás: tejes vagy tejfölös liszt lötty mifélénk.


Nagyi epés volt vagy mi, mi így nőttünk fel, Anya is.

19. globus (válaszként erre: 16. - 3d787b167a)
2016. okt. 6. 16:21

Nálunk a habarás= tejfölben elkevert liszt (esetleg keményítő), így kerül az ételbe.

Ami nem tejfölös, akkor az vízzel kevert lisztes?

18. Channa* (válaszként erre: 14. - 2ab16d5612)
2016. okt. 6. 15:48

Nekem van pár étel, amit csak menzás kivitelezésben eszek meg:DDD

Pl. gyümölcsleves, spenót.

17. 3d787b167a (válaszként erre: 14. - 2ab16d5612)
2016. okt. 6. 07:45
:DDDD
16. 3d787b167a (válaszként erre: 13. - 2ab16d5612)
2016. okt. 6. 07:45

Régen a rántástól a falra másztam....



Mi habarósak vagyunk/voltunk.

15. 3d787b167a (válaszként erre: 12. - Channa*)
2016. okt. 6. 07:43

:DDD

Szóval stikában belógsz a menzára?

14. 2ab16d5612 (válaszként erre: 12. - Channa*)
2016. okt. 6. 07:36
Pedig a menzás mosogatólé.... Amit anyukám csinál csak azt eszem meg :D
13. 2ab16d5612 (válaszként erre: 11. - 3d787b167a)
2016. okt. 6. 07:36
Ez elég bizarrul hangzik :D
12. Channa* (válaszként erre: 11. - 3d787b167a)
2016. okt. 6. 04:50

Nem szoktam csinálni gyümölcslevest:D

Van olyan kaja, ami csak a menzán jó.:DD

11. 3d787b167a (válaszként erre: 10. - Channa*)
2016. okt. 5. 20:51
A gyümölcslevest is berántod?
2016. okt. 5. 20:04

A tejfölt nem kell belefőzni.


Én mindent felteszek egy fazékba, ha puha a hús (füstölt hús), akkor berántom, majd azt tesz bele tejfölt aki akar.

9. fincsi5 (válaszként erre: 1. - 403c839538)
2016. okt. 4. 17:51
Füstölt kolbásszal, habarással.:)
2016. okt. 4. 17:44
sehogy sajnos,mert nem szereti a család
2016. okt. 4. 16:46
Tejfölbe teszem a lisztet, úgy habarom be.
2016. okt. 4. 16:40
"rántás és belefőzöd a tejfölt is, "
2016. okt. 4. 16:29
a milyen?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook