Repülőgépen a kézipoggyász tartalma?!!! (tudásbázis)
:DDDDDDD
Poggyászkáoszfesztivál 2010.
Na most akkor kész káosz van, és tényleg érdeklődj ni a jelenlegi állapot, mert én Angliába vittem sonkát, tejfölt, Túró Rudit stb. amennyi a súlyhatárba belefért a személyes cuccaim mellett és a kutya nem foglalkozott vele. Itt olvasom másnak meg kidobták. A szandik gondolom simán átmehetnek, nem kereskedelmi mennyiség :)
Szerencsés leszállást!! Érezzétek jól magatokat!
Az easyjet is csak 1 táskát enged fel! Én mindig viszek 1 kisbőröndöt kézipoggyásznak! Az egyik felébe megy a laptop, a másik felébe meg a kistáskám, mert állandóan kötöszködnek miatta! :S
A szandállal sztem se lesz gond!
Az sem mindegy, hogy hova mész, pl.: Angliába nem engednek be készételt, főleg a húsételeket, szóval ha oda mész, akkor a Gyulai kolbász az inkább maradjon itthon még akkor is ha ajándékba lesz, mert elkobozzák.
A Ryanair eléggé egy kekec társaság, ott tényleg ügyelj a kézipoggyász méretére és ne legyen benne semmilyen folyadék, nemcsak ami iható, hanem dezodor, parfüm, semmi se.
Jó utat! :)
Szerintem kérdezz rá, vagy a neten nézz utána.
Én vittem szendvicset,édességet,stb..meg az össszes motyóm kézipoggyászként adtam fel és a böröndön volt még a hozzávaló nem kicsi pipere táska. Úgy ahogy volt, átangedték. Súlyhatár az van. Minden légitársaságnál más és más.
en mindig a kezipoggyaszban viszem a csokikat, edesseget, szalamit, kolbaszt :) sosem volt meg gond. es folyadekot is vihetsz fel, ha darabja kevesebb, mint 100ml es egy zarhato zacsiba teszed.
a ryanair legujabban elkezdte merni a kezipoggyaszt is a repulogep ajtoban, ugyhogy mar vissza sem tudsz fordulni, es 35font a buntetes, ha valamelyik meret/suly nagyobb, mint a megengedett.
Na ez is furi mert nekem mindig ott volt a kistáskám is poggyász mellett és még a laptop is külön táskában,és egy büdös szót nem szóltak hogy ezeket egybe kellene betenni!:S
Pedig nem egyszer kétszer utaztam..
Ez igaz, legalábbis nem lehet 100 ml-esnél nagyobb és így is bele kell tenni átlátszó, zárható zacskóba, mai max 1 l-es lehet.
Én kontaktlencsefolyadékot szoktam felvinni.
Igen hallottam,hogy csak 1db táska lehet; nincs retiküll,ridiküll,kis tatyó....
Hárman megyünk, szóval próbálom elosztani a dolgokat...mondjuk 2-3pár szandi,az nem lehet gond.Nem adok fel böröndöt,mert ami kinn kell,azt már kivittem,így szinte csak az ajándékokat visszük a kézipoggyászba!
Folyékony dolgot nem lehet felvinni (se ital, se tusfürdő, stb...).
Munkatársnőm május elején repült, elvették a kézipoggyászából a tusfürdőt...:S
Élelmiszer akár csomagolva akár nem nem mehet fel az biztos,add fel csomagban a szandállal nem hinném h baj lehet,de szerintem az ilyesmiket add fel.
Megszigorították a kézipoggyász súlyát és méretét:10kg lehet és 55x40x20cm-nél nem lehet nagyobb.
Beleköthetnek abba,ha teszek bele 6pár egyforma szandált?
Ajándékba viszem...
És egy csomó édességet,ami szintén ajándék lesz...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mi történt a malajziai repülőgéppel?
- A repülőgép utastere hermetikusan el van zárva a külvilágtól, avagy sem?
- A női dolgok közül mik vihetők fel egy repülőgépre? (kozmetikum, stb.)
- Az első repülőgéppel való utazáskor mire kell odafigyelni, mi a teendő?
- Utálom a repülőgépeket!
- Mit lehet a kézipoggyász tartalma repülőgépen?