Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Répatorta dióval, csokival és lekvárral recept

Répatorta dióval, csokival és lekvárral recept

A Répatorta dióval, csokival és lekvárral hozzávalói:
15 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál méz
5 vékonyabb sárgarépa reszelve
1 citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj
15 dkg dió durvára törve
4 db tojás
8 dkg csokipasztilla

Valamint:
meggylekvár
marcipán figurák
ehető fű


A Répatorta dióval, csokival és lekvárral elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához keverem a puha vajat, a mézet, a cukrokat, kikeverem. A sárgarépát lereszelem, összekeverem őrölt fahéjjal. A tojássárgájákhoz keverem a durvára tört dióval, citromhéjjal és a csokival együtt. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve óvatosan belekeverem a fehérjehabot is. Egy kisebb tepsibe (23 x 26 cm) sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a masszát, elsimítom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percet sütöm. Azért csak ilyen rövid ideig, mert lapos tepsiben sütöttem és nem tortaformában. Ha megsült a tészta, kiemelem, hosszában félbevágom és megkenem házi, darabos meggylekvárral az egyik felét. Ráteszem a tetejét, ezt is megkenem lekvárral, erre teszem az ehető füvet, majd az *óvodás is szebbet tud* marcipánfigurákat, meghintem színes cukrokkal, és készen is van.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répatorta dióval, csokival és lekvárral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook