Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Répatorta! recept

A Répatorta! hozzávalói:
2,5 dl cukor (ha nincs hozzá mércénk, 25 dkg-nyi cukor)
4 tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt sárgarépa (40 dkg)
5 dl liszt (ha nincs hozzá mércénk, 30 dkg liszt)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj

A krém hozzávalói:
1 doboz natúr Philadelphia krémsajt (20 dkg)
1 teáskanál vaníliás cukor
10 deka vaj (nem margarin)
2 dl porcukor (10-12 dkg)


A Répatorta! elkészítési módja:
A cukrot, tojásokat, olajat összekeverem. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, elkeverem, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokos sütőben kb 35-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg. A krém hozzávalóit összekeverem és a már kihűlt süteményre simítom. (én tepsiben sütöm a kb 30 x 40 cm-es változatban, de csinálhatunk belőle muffint is, és kis marcipán répával díszíthetjük)

A tésztába keverhetünk egy kis diót is!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répatorta! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook