Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Régi édességek, ételek, amik mára eltűntek... fórum

Régi édességek, ételek, amik mára eltűntek... (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6
2009. dec. 4. 16:14
Tegnap vagy tegnapelőtt?, volt egy riport a tv-ben. Nyílt egy kiállítás az utasellátásból visszamaradt relikviákból meg egyebekből Ott került szóba a csokirúd. Emlékezetek arra, hogy az milyen finom volt?
146. kattyus (válaszként erre: 144. - Globus)
2009. dec. 4. 07:16
Igen:)
145. kattyus (válaszként erre: 143. - Mmacus)
2009. dec. 4. 07:08
Én egy közepes tepsiben sütöm. Most is folyamatban van:) Tegnap elkészítettem a töltelékeket és most hűlnek. Ma este megsütöm. Majd a naplómba teszek képet.
144. globus (válaszként erre: 142. - Kattyus)
2009. nov. 30. 20:40

Már le is mentettem, a neveddel fémjelezve.

Csak ennyi liszt kell hozzá?

143. mmacus
2009. nov. 30. 20:37

Kattyus: ellenállhatatlan flódnisütési ingerem van!!! A Te recepted mekkora tepsihez van?

Ki akarom próbálni még karácsony előtt, nehogy akkor jöjjek zavarba. Úgyis kaptam ma a kolléganőmtől finom, igazi, házi, üstben főtt szilvalekvárt:)

Hétvégén rászánom magam, úgyis jön a gyerekem névnapja, meg a mikulás, meg az anyósom:)

142. kattyus (válaszként erre: 141. - Globus)
2009. nov. 30. 20:28
Na legközelebbre föltettem:)
141. globus (válaszként erre: 140. - Kattyus)
2009. nov. 30. 20:21

Ma már nem segít, de leírom, jó lesz legközelebb :))

Egy fiún viszont segíthet a jó ötlet, Az első főzés emléke megmarad! c. fórumban, izgatottnak tűnik :)

140. kattyus (válaszként erre: 139. - Globus)
2009. nov. 30. 20:17
Még most jöttem. A receptjeim közé már nyomom is:)
139. globus
2009. nov. 30. 18:14

Óóó... :(((

Nincs mese, mást kell készíteni.

138. globus (válaszként erre: 137. - Kattyus)
2009. nov. 30. 11:54

Off! Nem ide tartozik, de itt érlek utol, nincs egy jó krumplis pogi recepted, amit nem kell hajtogatni? Fontos! Csak este tudok jönni a válaszért.

Üdv:

G.

137. kattyus (válaszként erre: 136. - Globus)
2009. nov. 30. 09:03
Én a hétvégén is a szószba raktam a fehér bort:)
136. globus (válaszként erre: 135. - Kattyus)
2009. nov. 30. 07:50
Éppen ezt bírom a főzős műsorokban: ivással kezdődik :)) Főleg, ha férfi a szakács!
135. kattyus (válaszként erre: 134. - Globus)
2009. nov. 30. 06:25
Hát úgy mérjük:)
134. globus (válaszként erre: 133. - Kattyus)
2009. nov. 29. 21:54
Úgy saccolom, hogy a borból futja koccintásra is, nem? :)
133. kattyus (válaszként erre: 132. - 35491a860f)
2009. nov. 29. 20:15
Nézd meg a receptjeim közt. Tradicionális zsidó édesség. Nagyon finom.
132. 35491a860f (válaszként erre: 130. - Mamo55)
2009. nov. 29. 18:24
Mi az a flódni? Recept? Egyébként mi is unjuk a beiglit.
2009. nov. 27. 20:55
Pár éve már nálunk is tálakba kerül a szaloncukor, nem a fára. Sütemények közül beiglit, mézeskalácsot és karácsonyi fatörzset fogok készíteni.
130. mamo55
2009. nov. 27. 17:10
Sziasztok! Mi már úgy unjuk a bejglit, hogy inkább flódnit sütök, jó néhány tepsivel. Ugyanolyan sokáig eláll és zaftos, nem szárad ki a benne lévő almától.
129. lully (válaszként erre: 128. - 35491a860f)
2009. nov. 27. 17:01
[link] tökéletes!
2009. nov. 27. 16:19
Habkarikát szokott még valaki venni vagy otthon készíteni? Gyerekkoromban nagy divat volt, szerettem is, de tavaly megkóstoltam egyet és nagyon rossz íze volt.
2009. nov. 27. 16:18

Idén zserbót is fogok sütni, mert mire elérkezik a szenteste, addigra általában már meg szoktuk unni a bájglit :), mert előzetesen annyi helyről szoktunk kapni kóstolót, hogy mire karácsony lesz, már unjuk.


Szoktunk gesztenyés jégkrémet is venni desszertnek és ezek a sütemények, jégkrém, gesztenyepüré sokkal kiadósabbak, míg a szaloncukor pikkpakk elfogy.

126. mmacus (válaszként erre: 125. - 35491a860f)
2009. nov. 27. 16:13

Én is a gyerekekkel szoktam sütni, az már ünnepi ráhangolódás. Sok aprósüteményt készítünk, már jóval hamarabb, és fémdobozokba rakjuk.

Szaloncukor csak jelképesen, hogy az is legyen.

Gesztenyepürét én is tervezem:)

125. 35491a860f (válaszként erre: 124. - Mmacus)
2009. nov. 27. 16:09

Én sem szoktam feltenni a fára, mi is mindig a fa alá tesszük karácsonyi fémtálakba, hogy a gyerekek ne rángassák a fáról és ne törjenek össze az üvegdíszek. Nekem a vajkaramellás a nagy kedvencem, a narancssárga csomagolású, a férjem meg a kókuszosért van odáig, meg az összes lilabocisért.

Mi ilyenkor inkább gesztenyepürét szoktunk enni, imádjuk. Csak kiváncsi lettem volna rá, hogy hogy készül és mennyi ideig tart elkészíteni házilag a szaloncukrot. Bár ha sokat kell vele pepecselni, akkor inkább kihagyom, és helyette sütünk a lányommal mézeskalácsot.

124. mmacus (válaszként erre: 123. - 35491a860f)
2009. nov. 27. 16:04

Nem tudom megéri-e a ráfordított időt...

Én egyetlen dobozzal veszek, a lilabocis fajtából. Annyira nem vagyunk oda érte, nem is rakom a fára, csak alá egy kis kosárba. A sütik, amiket sütök, sokkal jobban mennek, mint a szaloncuki.

2009. nov. 27. 15:44
még nem, de ha valaki kipróbálta írja meg! nem túl macerás otthon házilag csinálni a szaloncukrit? mert ha elmegy vele az ember egész napja, akkor inkább veszek a boltba.
122. kattyus
2009. nov. 24. 21:20
Csinált valaki szaloncukrot?
121. globus (válaszként erre: 96. - 6c5f346e46)
2009. nov. 17. 06:13
Igeeeeen :)
120. kattyus (válaszként erre: 116. - 35491a860f)
2009. nov. 17. 06:13

A Pné Veronika, Válogatott édességek naplójában van házi szaloncukor recept. Szerintem egyszerű.

Remélem nem baj a reklám:)

119. kattyus (válaszként erre: 118. - 7a8b421bcf)
2009. nov. 17. 06:09

Tegnap én megnéztem. Szigorúan csak néztem. Lehet az sem olyan mint régen.

Viszont a piacon árulnak azt a hagyományos konzum szaloncukrot. Az nagyban hasonlít a régire:)

118. 7a8b421bcf (válaszként erre: 116. - 35491a860f)
2009. nov. 16. 18:23

Ízkavalkád című naplóm 43. bejegyzésében találsz egyet.

Ma megnéztem a Nosztalgia szaloncukrot, 1600 Forint volt egy dobozzal.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook