Régi 90 naposozók ide! (beszélgetés)
Üdv közöttünk!
:-)
Most értem ide, nem régen jöttem haza, remélem azért még van itt valaki?
Vicza, Micike: oké akkor holnap fehérje (én délelőtt sütöttem csirkeszárnyat), kedden a maradék lencsefőzelék, szerdán - Istinek ma főztem gombapörköltet nokedlivel - a maradék noki, csütörtök gyümölcs, péntekre meg még nem tudom, lehet, hogy a nálunk nagyon nagy sikerű virsli csoda.
Hogy tetszik? :-)))
Sziasztok, szép estét!
Most mentek el gyerekeink az unokákkal, és már itt vagyok! Amíg itt vannak, nem lehet a gépet elővenni, mert egy két évesnek és egy négy évesnek ez a legvonzóbb tárgy a lakásban!
Egyébként idáig olvastam vissza, örülök, hogy sokat írtatok, úgy, mint régen!
Rizike! De jó, hogy Te is jöttél! Ha még fent vannak a képek, mindjárt megnézem!
Üdvözlöm az újakat is, jó lenne eredményesen fogyiznunk, segítsük egymást!
Micike, Rena, Gyöngyi, Tünde, Vicza, Erika, Ecus! Úgy örülök Nektek, olyan jó olvasni Benneteket, hallani Rólatok, mintha már nagyon régi barátok lennénk, és tulajdonképpen "csak" egy éve vagyunk együtt itt a fórumon! Gyorsan elszaladt az idő! Nőnek a gyerekek is, az ovisok egy része iskolás lett, és már itt a félévi értékelés is lassan. Hosszabbak a nappalok, úgy örülök neki, már egy kicsit később sötétedik. Itt most még nincs hó, csak hidegebb lett, tegnap olyan szél volt, hogy amikor tejért mentem, biciklivel együtt majdnem elfújt, pedig sajnos súlyomnál vagyok eléggé. De sebaj, holnap gyümivel kezdjük, ugye Tünde?! Igyekeztem a maradék kajákat elcsomagolni az ifjúságnak, hogy ne legyen nagy kísértés számomra, alma, kivi, mandarin van itthon, és a reggeli tejeskávét csak fehérjenapon fogom inni. Mindenkinek sok sikert kívánok, remélem menni fog!!!
Tunde, Évike kezdik a tisztitot. Erika-Vicza-Azure és én pedig viz nélkül :-))
Gyöngyi is talán vizezik
Szia!
De jó, hogy újra jöttél! Már nagyon hiányoztál!
Én is megnéztem a képeket, tényleg nagyon szép a lakás :-)) Biztos sok munkátok volt vele!
Nagylányod hogy van? Na és Te?
Sziasztok lányok!!!
Látom nagyon nagy az elhatározás fogyi ügybe!!Nagyon fogok nektek szorítani és persze piros és a fekete ceruzák ki vannak már készítve.:-)
Drága Micike nagyon hiányoztak a receptjeid.
Vicza milyen volt az előadás??
Tündek te pedig sos orvos!!!!
Ecus de rég hallottam felőled és a képeket is levetted.(De kár)
Egyébként üdv az újaknak!!!
Ja és köszönöm a dicséreteket (lakás) rengeteget dolgoztunk rajta és még mindig nincs kész de már legalább látom a végét.
Szupi lesz ha tudjuk egymást motiválni! :)
El is ugrasztottam Gábort zöldalmáért a reggeli kötelező gyümölcshöz. Aztán már tervezem mi lesz az ebéd és a vacsi. Régen is mindig ezt csináltam. Terveztem mit eszem legközelebb. A kollégáim meg röhögtek, hogy így azt lehet fogyni. Aztán egyszer csak látványos lett. Remélem most is így lesz!
Sziasztok!
Micimackó említette, hogy indul újra a 90 napos diétátok. Én már régen egyszer megcsináltam most újra belekezdek. Veletek tartanék. Hátha úgy könnyebb lesz. :)
Ha jól látom fehérje nappal indultok.
Mély sóhajjal és is nekiugrok!
oké akkor holnap? fehérje?
Vicza 3 gyerek után jár még az adókedvezmény? vagy már azt megszüntették?
erika:nekem is jó, ha haladunk együtt. Oké, Micike?
Tünde: a helyedben én is kivizsgáltatnám magam. Bár nagyon gyorsan fogytál nagyon sokat, és ilyenkor általában több jön vissza, ha nem figyelsz oda, de azért ennyi..... lehet más is mögötte.
Nekem igazán sok kilót nem kell fogynom. Tartom a 63-64-et azóta is. De amit megfigyeltem, hogy a közérzetem sokkal jobb volt.
Harcsa tejszínes gombamártással
Ollósi Gabriella receptje!
Hozzávalók: 4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa-, vagy tengerihal-filé, só, 6-7 dkg liszt, a sütéshez: 5-6 evőkanál olaj, a mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma, 5 dkg vaj, 30 dkg csiperke, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csapott kiskanál ételízesítő por, fél mokkáskanál őrölt bors, 2-2 dl tejszín és víz.
A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk.
A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik.
A halat lisztbe forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja.
Gombás máj tócsniban
Czinege Enikő receptje!
.
Hozzávalók:
Májas raguhoz:
1 kiló máj (én kacsamájból készítettem, de jó hozzá sertésmáj, illetve csirkemáj is)
2-3 gerezd fokhagyma
50 dkg gomba
só
bors
mustár (kb 2-3 evőkanál, ízlés szerint)olaj
liszt (sűrítéshez)
fűszerpaprika
Tócsnihoz:
1 kg burgonya
só
bors
30 dkg liszt
2 tojás
olaj a sütéshez
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát, és a gombát. Sóval, borssal fűszerezem, kevés liszttel megszórom, majd egy pici vizet öntök rá. A mustárral ízesítem. Állaga inkább ragus legyen, mint mártásos.
A májat csíkokra vágom, majd külön serpenyőben, forró olajon megpirítom. Megszórom fűszerpaprikával és borssal, majd egy percig beleforralom a raguba. Sózni csak a legvégén kell, így nem lesz kemény a máj.
A tócsnihoz a nyers burgonyát lereszelem, sózom és borsozom. Tojást és lisztet teszek hozzá, majd kevés olajon nagy lepényeket sütök belőle. Az elkészült májas ragut beletöltöm a frissen sütött tócsniba, úgy, hogy az egyik felét rá tudjam hajtani a ragura.
épp tegnap gondolkodtam én is, ahogy Bence nyafogott, nem akar óviba menni. Én már itthon vagyok 7 éve. El sem tudom képzelni már, hogy reggel felkeljek, melóba menjek....... nagyon el lehet szokni tőle :-))
Apa meg már alig várja, hogy mehessen dolgozni. Nem birja az itthonlétet a 3 gyerekkel :-))
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Nyugdíjas csevegés, régi és új cimbikkel !
- Halálosan szerelmes vagy a párodba, de megjelenik egy régi srác, aki felkavar és vágysz utána. Mit tennétek?
- 50esek! Beszélgessünk régi időkről!
- Kalóriaszámlálással fogyók, 90 naposozók, és minden más fogyókúrával (életmódváltással) harcolók...tavaszi kezdéssel
- 90 Naposozók! Nyers salátát minden nap kell enni? Tehát a fehérje, keményítő és a szénhidrát napon is, vagy csak a fehérje napon?