Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Rebarbaraleves recept

Rebarbaraleves recept

A Rebarbaraleves hozzávalói:
40 dkg rebarbara
1 citrom
20 dkg cukor
1 evőkanál búzakeményítő
1 dl tejföl

galuskához:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál olaj


A Rebarbaraleves elkészítési módja:
A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük.
A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve mixerrel pépesítjük.

A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk.


A levest a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 11. 21:50

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook