Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Babos-rizses lecsó recept

Babos-rizses lecsó recept

Elkészítési idő 75 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Babos-rizses lecsó hozzávalói:
1 kg lecsópaprika,
15 dkg előfőzött zacskós barna rizs,
1 doboz sült bab paradicsommártásban konzerv,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Babos-rizses lecsó

A Babos-rizses lecsó elkészítési módja:
Pörköltalapot készítünk az olajon a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beletesszük a felszeletelt paprikát, fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 20 percig néha megkevergetve fedő nélkül pároljuk közepes hőfokon. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskóból és a lecsóhoz adjuk. 1,5 dl vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 25 percig fedő alatt egészen kis lángon. Ekkor lehet hozzáadni a konzerv paradicsomos babot és kb. 6-8 perc alatt készre főzzük a lecsót. Majd azt követően a hőforrást elzárva fedő alatt legalább még 15 percig pihentetjük a lecsót, hogy a rizs még a gőzben tudjon puhulni egy kicsit.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 13. 18:50
A babos-rizses lecsó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook