Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott velő recept

Rakott velő recept

A Rakott velő hozzávalói:
1 kg burgonya
30-40 dkg bacon
50 dkg sertésvelő
6-8 db tojás
Ízlés szerint:
vaj
tejföl

babérlevél
ecet


A Rakott velő elkészítési módja:
A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni. Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést. A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük. 180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott velő elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook