Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott vagdalt recept

Rakott vagdalt recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rakott vagdalt hozzávalói:
40 dkg darált hús, 60 dkg burgonya, 4 nyers meg 4 kemény tojás, 2 dl tejföl, 2 fej vörös-
hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 zsemle, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, pirospaprika.


A Rakott vagdalt elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük és karikákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a vízbe áztatott, jól kicsavart zsemlével, három tojással, egy fej apróra vagdalt hagymával meg a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal meg késhegynyi pirospaprikával fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal, belesimítjuk a töltelék felét és rátesszük a burgonyakarikákat. A meg- maradt olajban üvegesre pároljuk az apróra vagdalt hagymát, ráöntjük a burgonyára, majd befedjük a karikákra szeletelt kemény tojással. Meglocsoljuk a tejföllel, rásimítjuk a töltelék másik felét, végül rákenjük a megmaradt nyers tojást. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Hidegen melegen egyaránt fogyasztható


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott vagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook