Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott máj recept

Rakott máj recept

A Rakott máj hozzávalói:
- 70 dkg sertésmáj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg szeletelt sajt
- 4 fej vöröshagyma
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- só, bors, majoránna.


A Rakott máj elkészítési módja:
A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Az elősütött májszeletek felét a beáztatott római tál aljára fektetjük, erre terítjük a vékony szeletekre vágott szalonna felét, majd a sajtszeletek felét. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, és a rétegezést megismételjük. Úgy készítsük, hogy a felső réteg máj legyen. A római tálat hideg sütőbe helyezzük, magas hőmérsékleten sütni kezdjük, majd kb. 15–20 perc elteltével ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás kellő keménységű nem lesz. Melegen, párolt rizzsel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott máj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook