Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott Karfiol recept

Rakott Karfiol recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rakott Karfiol hozzávalói:
10 dgk rizs
80 dkg karfiol
30 dkg füstölt főtt sonka
2 tojás
petrezselyem
3 dl tejföl
2 dkg vaj a tál kivajazásához


A Rakott Karfiol elkészítési módja:
A rizst a szokásos módon megfőzzük.Közben a karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük.A sonkát csíkokra vágjuk és összekeverjük a rizzsel.Hozzákeverünk 1 tojást.Izlés szerint só,bors,petrezselyem. Kivajazunk egy hőálló tálat,az aljába rakjuk a karfiol felét,rá a rizses tölteléket,majd a karfiol másik felét és a sütőben 20 percig sütjük. Közben a tojást elkeverjük a tejföllel és a 20 perc eltelte után a karfiol tetejére kenjük.Visszteszük a sütőbe és megpirítjuk.

Kínálhatunk még mellé tejfölt.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook