Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott sült recept

Rakott sült recept

Elkészítési idő 100 perc

A Rakott sült hozzávalói:
1.5 kg burgonya
10 vékony szelet karaj/csont nélkül/
0.5 kg gomba
1 pohár tejföl
1 nagy fej hagyma/vagy két kissebb/
2 dl olaj
kevés liszt
annyi zsír amivel a tepsit kikened



A Rakott sült elkészítési módja:
A karajt nagyon vékonyra kiverem és besózom megtisztítom a gombát felszeletelem.A burgonyát megmosom és felteszem főzni.Amíg a burgonya megfő megpárolom a gombát, lisztbe forgatom a húst és hirtelen átsütöm.A hús zsiradékába beleöntöm a doboz tejfölt összerottyantom.Amikor kész a burgonya meghámozom,és kb 0.5cm vastag szeletekre vágva lerakok egy sort a kizsírozott tepsibe, megsózom rákarikázom a hagymát,/mindenhova jusson/ a húst a tetetén sorba rakom erre borítom a gombát. Még egy sor szeletekre vágott burgonyával befedem megsózom, és ráöntöm a tejfölös zsiradékot Fóliával lefedem és 180 fokon sütöm kb 40 percig. Leveszem a fóliát és addig sütöm amíg a teteje megpirul, itt a sütő hőfoka lehet 200 fok


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott sült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook