Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rakott juhtúrós laska recept

Rakott juhtúrós laska recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott juhtúrós laska hozzávalói:
25 dkg. liszt,
10-15 dkg. füstölt húsos szalonna szeletelve,
2 db. tojás,
25 dkg. juhtúró,
2 dkg. vaj,
pár csepp étola,
2 dl. tejföl,
só (szükség szerint).


A Rakott juhtúrós laska elkészítési módja:
A füstölt húsos szalonnát kakastaréjra vágjuk és kisütjük, a zsírját félretesszük.A lisztet a felkevert tojásokkal, kevés sóval ízesített decinyi langyos vízzel összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett deszkán szikkasztjuk s végül nagyobb kockákra vagdaljuk.Tegyünk fel főzővizet enyhén megsózva, néhány csepp olajjal és forraljuk, majd ebben főzzük ki a tésztát. Közben egy tepsit kizsírozunk. A kifőtt tésztát olvasztott vajban meghempergetjük és a kizsírozott tepsi aljára teszünk belőle egy réteget, amit megszórunk juhtúróval és meglocsolunk tejföllel, majd a rétegezést folytatjuk A tetejére juhtúró és tejföl kerüljön.Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és jól összemelegítjük. Tálaláskor minden adag tetejére tegyünk egy szalonnakaréjt. Savanyú káposzta, csalamádé is illik hozzá.

Készen vett nagy kocka tésztából, szabógallérból is elkészíthető.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rakott juhtúrós laska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook