Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Rakacai korhely halászlé recept

Rakacai korhely halászlé recept

Elkészítési idő 120 perc

A Rakacai korhely halászlé hozzávalói:
1 db kb
1,5 kg-os ponty
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
fél citrom
1 dl tejföl

őrölt tárkony
pirospaprika
fehér bors
babérlevél
1 halászlé kocka
1 dl száraz fehér bor.


A Rakacai korhely halászlé elkészítési módja:
A karikákra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot 10 szem fekete borssal, babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és besózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy csípős) pirospaprikával, kevés sóval, 1-1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal. Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt. Megízleljük, hogy kell-e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk. Aki szereti, széles metéltet is adhat mellé. Friss fehér kenyérrel és száraz fehérborral kínáljuk.

A babérlevél és a tárkony vadító elegyének köszönhetően kedvelt, speciális halászlé, mely minden halimádónak szerepel a top listáján.


Kategória: Halas ételek receptjei


A rakacai korhely halászlé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook