Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsós gombaleves recept

Zöldborsós gombaleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 146 kcal

A Zöldborsós gombaleves hozzávalói:
20 dkg zöldborsó
15 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál liszt
0,5 liter víz
1 csokor petrezselyem
őrölt bors



A Zöldborsós gombaleves elkészítési módja:
Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. júl. 29. 08:42
A zöldborsós gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook