Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rablóhús nyárson, sütőben sütve recept

Rablóhús nyárson, sütőben sütve recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rablóhús nyárson, sütőben sütve hozzávalói:
sertéskaraj, húsos füstölt szalonna, kolbász, burgonya, vöröshagyma, gomba, só, őrölt bors és másfélék is ízlés szerint


A Rablóhús nyárson, sütőben sütve elkészítési módja:
A hús kisebb, kb 6x6 centis szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és mindkettőt vastagabb vastagabb karikákra fel.vágjuk. A szalonnát vékony, 4x4 centis kockára aprítjuk. A hozzávalókat hosszú fém húspálcára, - vagy hurkapálcára - felváltva felhúzzuk úgy, hogy először egy burgonyát, majd egy húst, szalonnát, vöröshagymát. és az előbbiek szerint mindaddig, amíg van a húspálcán hely. elölről kezdve egészen addig, amíg van hely a pálcán. Viszonylag szorosra tűzdeljük fel a hozzávalókat. Ízlés szerint további alapanyagokkal is gazdagíthatók a a nyársak: gomba, máj, paprika, paradicsom, zöldségfélék, esetleg gyümölcsszeletek stb. Egy tepsibe egymás mellé berakjuk a nyársakat, miután sóztuk és borsoztuk őket. Alufóliával beborítjuk az egészet és előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 40-45 perc sütés után megnézzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha jó, a levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a nyársakat, de arra vigyázunk, hogy ki ne száradjon a sült. Friss salátát, kovászos uborkát, télen savanyúságot kínálunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 12. 07:11

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook