Puncs- szelet recept

A Puncs- szelet hozzávalói:
A töltelékhez:

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

Szirup:

3 dl víz
4 evőkanál baracklekvár
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
rum vagy rumaroma

Sárga piskótához:

6 tojás
30 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1/2 sütőpor
25 dkg liszt
12 dkg puha vaj

A piskóta lapok lekenéséhez baracklekvár.

Rózsaszínű máz:

30 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
pár csepp piros festék


A Puncs- szelet elkészítési módja:
Kisütöm a tölteléknek való piskótát, kockákra feldarabolom, majd ráöntöm a felfőzött szirupot. Félre teszem, állni hagyom, közben kisütöm a sárga piskótát. Ez utóbbi két lapba elvágom, az alsót megkenem baracklekvárral és egyenletesen ráterítem a barna tölteléket. A töltelék tetejére is húzok egy réteg lekvárt, s ráborítom a piskóta másik felét. Ezután elkészítem a rózsaszínű mázt, s egyenletesen rákenem a sütemény tetejére, majd hagyom megdermedni.

Forró vízben felmelegített késsel tetszőleges formára szeletelem.
Érdemes a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy "összeérjen".

Tepsi méret: 35x20 cm

Fotó megtekinthető a naplóm 507. bejegyzésében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puncs- szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook