Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pulzoximéter mennyire mutathat valós eredményt? fórum

Pulzoximéter mennyire mutathat valós eredményt? (tudásbázis kérdés)


máj. 13. 13:41
Köszi mindenkinek :) Hát jelenleg drágábbat nem tudok venni, de igazából nem is érdemes, mert tényleg csak a pulzust szeretném figyelni, arra meg tökéletes, ugyanazt azt értéket mutatja mint a vérnyomásmérő :)
14. tien
máj. 13. 13:17

A miénk kb.15000 Ft.

Valahol egy orvosi fórumon olvastam ,hogy a két -három ezer forintos pulzoximeter kuka.


Szoktam ellenőrizni magam ,97 ,98.


Volt hogy nem voltam jól,szédültem ,akkor 95 volt.

Gyorsan ittam vizet ,újra mértem és akkor szépen beállt 96-97-re.


Ja ,és dohányzom,ennek tükrében nem rosszak a mért eredmények.

13. viva70
máj. 13. 08:23
Nálam viszonylag stabilan szokott mérni a pulzoximéter. Max. egy-két eltérés van. A férjemnél viszont szintén ugrál. Igaz neki a covid óta van pulzusgondja, lehet azért. Nekünk egy 7-8 ezer forint körüli készülékünk van.
12. soyle74 (válaszként erre: 9. - Soyle74)
máj. 12. 21:46
Bár mondjuk az is igaz, hogy a pulzus érték az sűrűbben változik. Amúgy nekem is csuklós vérnyomásmérőm van, de abból sem érdemes túl olcsót venni, mert az se annyira megbízható értékeket mér.
11. Balkáni kobra (válaszként erre: 7. - Muffin91)
máj. 12. 21:26

Én ezzel arra akartam utalni, hogy valószínű az oxigénszinted nem ugrik egyik pillanatról a másikra akkorát.

Mikor nekem a vírus kellős közepén ezt csinálta, majdnem enni adtam a gatyámnak.

Én meg is szabadultam tőle. Feleségemnek mondtam vigye be a munahelyére, mert amíg itthon volt nézeggettem mindig magam, és olyankor a stressz miatt a pulzusom 100 körüli volt. Illetve, mint írtam, ha rosszul csiptettem föl valami miatt, vagy nem mért vagy nekem is mutatott mindent, ami csak a szorongásomat fokozta.

10. Filcike😁 (válaszként erre: 7. - Muffin91)
máj. 12. 21:23

Nekem csuklóra tehető vérnyomásmérőm van, elfér a táskámban, tokban.


Pulzoxiból meg érdemesebb a drágábbat megvenni, az jól mér.

9. soyle74 (válaszként erre: 7. - Muffin91)
máj. 12. 21:22
Hát akkor valószínű ezért mér össze-vissza, mert túl olcsó volt. Érdemesebb egy jobb minőségűt venni, az enyém 8ezer Ft volt, és nem mér ennyire eltérő értékeket. Akkor ezek szerint a véroxigénszinted neked is jó, ha az orvos 98-99-et szokott mérni. És a pulzust is ilyen össze-vissza méri ez a mérő, amit vettél?
máj. 12. 21:16
Egyébként csak és kizárólag a pulzus miatt vettem meg a keszüléket, mert a oulzusomat muszáj figyelnem, ellenkező esetben 200as pulzussal esek össze valahol, azt meg nem szeretném. Csakhát ugye ott van mellette a véroxigén szintje is, akarva akaratlanul is figyelem sajnos :D
máj. 12. 21:14

Köszi mindenkinek. A legolcsóbb, 2 ezer ft-os cuccot vettem.


Filcike, pont hogy a vérnyomásmérőt cseréltem le erre, mert azt bonyolult cipelni mindenhova, naponta kb 50x mérem, hogy tudjam mikor kell bétablokkolót bevennem.


Balkáni k, köszi a választ, de ezen a 'neked nincs egészségügyi problémád' - on jót nevettem, mert sajnos van elég sok :)


Akkor ezek szerint csak mérési hiba. Az orvos is szokta mérni egyébként, ott mindig 98, 99 szokott lenni.

máj. 12. 20:59
Persze az se mindegy, hogy egy olcsóbb, pár ezer ft-os készülékről van-e szó, vagy egy komolyabbról, ami 10-12 ezer ft-ba kerül. A drágábbak értelemszerűen pontosabb adatot mérnek. A 90-es szint amúgy már nem valami jó, bár még nem életveszélyes, de azért ajánlatos vele orvoshoz fordulni. Egyébként én amióta Chlorella algatablettát szedek, azóta a körmeim sem kékülnek, és a véroxigén szintem is tökéletesnek mondható.
5. Balkáni kobra (válaszként erre: 1. - Muffin91)
máj. 12. 20:56

Valami gond lehet ott az ujjadra csiptetéssel. Mi akkor vettünk, ilyen eszközt, mikor vírusosak voltunk. Mind a kettőnknek csinálta, hogy elindult 97-ről, majd a végén már 87-nél tartott. Ami már ugye azt jelezte, hogy kritikus szint alá esett az oxigénszint.

Adódhat a probléma abból, hogy hosszabb a körmöd pl.

Nem gondolnám, hogy neked van egészségügyi problémád.

máj. 12. 20:49

Az hogy így ugrál, nem normális.

Mondjuk orvos szerint, ez a pulzoximérő csak annak jó otthonra, aki tud az értékkel mit kezdeni.

Nekem asztmás gyerekem van, mérőnk is van itthon.

Ha látom nincs jól, akkor csiptetem, tudom mikor tudok segíteni neki gyógyszerrel, tudom mikor kell doki ill kórház.

Szerintem ezzel csak idegesíted magad, hogy állandóan méred, neked egyszerűbb lenne vérnyomásmérő, minden nap ugyanakkor megmérni. Persze csak nyugodt állapotban.

máj. 12. 20:38
Mondjuk ez a 90-es ill. 98-as szint váltakozása szerintem nem valószínű, ekkorákat azért nem ugrál a véroxigénszintünk ilyen rövid idő alatt. Nekem ha nem jól helyezem fel az ujjamra, akkor nem mér semmit, egyébként 98-99-et mutat minden alkalommal. Szóval én inkább arra tippelek, hogy a mérővel lehet valami gond, de bízzunk benne, hogy még írnak majd mások is, hogy szerintük mi lehet a probléma.
2. Enissa (válaszként erre: 1. - Muffin91)
máj. 12. 20:28
Ne aggódj! Pl. ha szárazabb a bőröd akkor nem tudja jól mérni, vagy amikor nem ülsz le, nem helyezed helyesen az ujjbegyed a vájatra. Ahogy a pulzusunk sem egyforma, a véroxigén is ugrál.
máj. 12. 20:15
Sziasztok. Mivel lassan 1 éve már gondok vannak a szivemmel (tachykardia, extrasystole, pánikbetegség) ezért ma vásároltam egy pulzoximétert, hogy ne a vérnyomásmérővel kelljen bajlódni, csak ujjra csiptetni. Eléggé megijedtem, mert az oxigénszint lement 90re, majd egyszerre utána visszaugrott 98ra. Ezt már megcsinálta párszor. Ez valós lehet, vagy mérési hiba? Mennyire kell aggódnom ilyen 90es véroxigénszint miatt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook