Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykazúza pörkölt recept

Pulykazúza pörkölt recept

A Pulykazúza pörkölt hozzávalói:
1 kg pulykazúza
3 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír (én libazsírt szoktam)
1 kiskanál pirospaprika
őrölt bors
1 közepes paradicsom
1 zöldpaprika



A Pulykazúza pörkölt elkészítési módja:
A zúzát alaposan megtisztítom, és kb 1X1 cm-es kockákra vágom. A zsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymákat, amikor már üveges, hozzáadom pirospaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, felkarikázott paprikát. Erre a lecsós alapra teszem a zúzakockákat, fűszerezem, és kevés víz hozzáadásával puhára főzöm. Hogy hamarabb elkészüljön, és garantáltan finom, puha legyen, én kuktafazékban szoktam elkészíteni.(Így kb 50 perc alatt fő jó puhára) Köretnek sós főtt burgonya illik hozzá, és ecetes almapaprika.

Azért éppen pulykazúza, mert azok jó nagyok és szépen fel lehet kockázni. De készítettem már libazúzából is, az is finom volt.
A sok hagymától lesz jó sűrű a szaft.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykazúza pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook