Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Puliszka recept

Puliszka recept

Elkészítési idő 20 perc

A Puliszka hozzávalói:
15-20 dkg kukorica dara
1 kanál kacsa zsír, vagy vaj, vagy zsír, ki mit szeret
só, víz


Puliszka

A Puliszka elkészítési módja:
Kerámia bevonatú lábosban felteszem a vizet forrni, sót, és kevés zsírral melegítem, majd amikor már majdnem forr, leveszem. Folyamatos keveréssel beleöntöm a kukorica darát, visszateszem, és folyamatos keveréssel megfőzöm. Amikor elválik a lábos falától tányérba öntöm, és hagyom hűlni. Feldarabolom, és a maradék zsiradékon átsütöm, lehet tálalni. A legegyszerűbb köretek egyike. Jó étvágyat!

A legegyszerűbb pohárral mérni a darát, és 2 szer annyi vizet használjunk, én így szokom készíteni.
Ma párolt csirkemellel, és gyümölcsmártással fogyasztottuk!


Kategória: Köretek receptjei


A puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook