Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Próbaidő alatt teherbe estem és olyan rosszul vagyok, hogy alig bírok dolgozni. Mit tegyek? fórum

Próbaidő alatt teherbe estem és olyan rosszul vagyok, hogy alig bírok dolgozni. Mit tegyek? (tudásbázis)

1 2
24. aszparagusz (válaszként erre: 23. - Napsugár8)
2021. aug. 28. 17:42

Próbaidő alatt a munkaviszony indoklás nélkül megszüntethető. Bármely fél részéről.

Mire a próbaidő letelik, a kismama táppénzre megy, majd szülni, visszajön vagy sem.

A főnök természetes, hogy legyen ember is, de mint írtam, nem jótékonysági intézmény, hogy fizessen olyan után is, aki munkát nem végez.

A fórumindítónak el kellett volna dönteni, hogy babát akar, vagy munkát vállalni.

23. Napsugár8 (válaszként erre: 20. - Aszparagusz)
2021. aug. 28. 17:34
Itt a segítés csak annyiból állna, hogy egy másik területen dolgozó munkatárssal megcseréli őket, hogy mint kismama, egészségesebb körülmények között dolgozzon. Ha FI olyan munkát végez, hogy a próbaidő letelte után is megtartaná, ráér majd akkor másik dolgozó után nézni a főnök. Ez egy emberséges eljárás, és ez esetben a profitja sem látná kárát. Nem tudom, miért kellene rögtön elküldeni egy dolgozót, ha már babát vár. Én is voltam vállalkozó, nekem is figyelnem kellett a profitra, de ez nem jelen ti azt, hogy ne maradjon egy főnök ezzel együtt ember is!
2021. aug. 28. 17:29
Igazából sejtésem sincs, hogy mit mondana. Viszonylag elég normálisnak mondanám egyébként.
21. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 28. 17:20

Hát akkor beszélj a főnököddel, mondd el, hogy mi van, mi a legrosszabb, ami történhet?

Elküld?

Nincs mit veszítened, ha már titkolni nem tudod, akkor sem, ha szeretnéd.

20. aszparagusz (válaszként erre: 12. - Napsugár8)
2021. aug. 28. 17:20

Miért segítene? Egy munkáltató sem a saját zsebének ellensége.

Mindegyik cég a profitot nézi, hisz abból él, és a munkavállalóit is abból tudja jól megfizetni.

19. aszparagusz (válaszként erre: 8. - Bellabi)
2021. aug. 28. 17:13

Próbaidő alatt indoklás nélkül bármikor megszüntethetik a munkaviszonyt. Mehet táppénzre, de ez sem menti meg attól, hogy felmondjanak neki.

Egy cég sem jótékonysági intézmény.

2021. aug. 28. 17:13
Azt mondják, hogy nem károsak ezek az oldószerek, meg elszívás van meg szűrik a levegőt de mégis érezni szoktam a szagát szóval valamennyit nyilván beszívok.
2021. aug. 28. 17:11
Többször ki kell mennem, ráadásul ez időt vesz el, mert nincs közel a mosdó és közben át is kell öltözni. Munka közben is nagyon hányingerem van és szédülök is, néha ráz a hideg. Szeretnék dolgozni nagyon, de ha így marad, nem tudom mennyi értelme van, főleg, hogy olyan anyagokkal is dolgozom. :(
16. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 28. 17:06

Ha van tisztatér, akkor biztosan figyelnek a megfelelő munkavédelmi eszközökre is.

Meg mennyire vagy rosszul? Sztem az, hogy kimész hányni simán belefér, attól dolgozni lehet, nem egy kolléganőm dolgozott már így.

Sztem az alapvető kérdés, hogy akarsz-e dolgozni/nem. Mindkettőre van megoldás.

2021. aug. 28. 16:51
Nem vihetek be oda semmit, mert orvosi eszközöket gyártunk és nagyon tisztán tartanak mindent.
14. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 12. - Napsugár8)
2021. aug. 28. 16:47

Egyetértek veled, szerintem is ez a jó megoldás.

Ha szükség van rád, mint munkaerőre és te is szeretnél ott hosszabb távon dolgozni, mindenképpen ezt tartom korrekt hozzáállásnak.

Munkavédelmi eszközöket nem biztosítanak?

Sztem kellene, de kérhetsz és hordhatod -ha esetleg belélegeznéd az oldószert- én biztosan vennék magamnak, ha ilyen munkára kényszerülnék terhesen.

2021. aug. 28. 16:27
Egyébként volt már aki kérdezte bent, hogy nem vagyok-e kismama, mert többször kellett mennem hányni.
12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 28. 16:18
Nem egyszerű, de mindig legjobb az egyenes út! Ha normális a főnököd, megérti a helyzetet, és segíteni fog! Ha nem normális, hidd el, a próbaidő lejárta előtt is elküldene, amikor rájön, hogy babát vársz. Amelyik csak a profitot nézi, és a dolgozókban nem látja az embert, az nem fog lelkiismereti kérdést csinálni. Ha normálisan gondolkodó ember!!!, akkor segíteni fog.
2021. aug. 28. 16:15
Utolsó: Köszönöm szépen a normális választ. Egyetértek veled is. Nem egyszerű ez a helyzet.
10. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 28. 16:12

Ülj le, és beszélj a főnököddel. Mondd el neki mindezt, amit itt leírtál, és kérd, hogy tegyen át (cseréljen meg) egy olyan terület dolgozójával, ahol kevésbé veszélyes cuccokkal kell dolgoznod.

Egyrészt: úgyis rájönne, mitől vagy rosszul. Másrészt, hogy időben elmondod neki, hogy néhány hónap múlva elmégy szülni, még egy tisztességes, korrekt dolgozó is leszel a szemében.

Ha nem ülsz le vele beszélni, és a rosszul léteid és az alakod változása alapján rájön, hogy babát vársz, már a próbaidő alatt símán elküldhet. Mindig jobb az egyenes út. Erre most erősen igaz: semmit sem veszítel, csak nyerhetsz, ha becsülettel elé állsz.

2021. aug. 28. 16:02
Nem építkezünk. Használt lakást vásárolunk. Decemberig van időnk kifizetni a másik felét. A babaváróra és CSOK-ra nem vagyunk jogosultak, már próbálkoztunk vele.
2021. aug. 28. 15:56

Ha a munkakörülmények valóban veszélyesek a babára, akkor nem kérdés, ott kell hagyni azt a munkát.

Egy kört még futhatsz, elmondhatod, hogy nem így tervezted, de ez van, most el kell menned táppénzre, de ide jönnél vissza terveid szerint a baba 1-2-3 (ahogy szeretnéd) éves korában. Ha elég nagy cég és nem számít neki az a pár százezer, ami a munkáltatói táppénzhozzájárulás, és emberséges a fönök, nem fogja kihúzni a lábad alól a talajt. Ugye itt a talajkihúzás azt jelenti, hogy ha nem munkaviszonyból mész szülni, bukod a táppénzt, csedet, gyedet. Amennyiben kirúg, tb szakértöt kell keresni, ha van pár százezretek (akar hitelböl is) vállalkozást kell csinálni, vagy idaadni ismerös vállalkozónak, oda Téged bejenteni, és akkor onnan mész táppénzre meg csedre, gyedre. Így pár százezres befektetéssel a gyed maximum elérhetö.

Ház most nem fontos, bocs. Szülessen meg a gyerek egészségesen, a áz utána is felépül. 1 éves kortól amúgy van jó bölcsi, akkor egy évig munkabér és gyed is jár, az plusz 1-1,5 milla, plusz akkor már lehet újból nagyobb hitelt igényelni a házra.

Apropó, babaváró nem megoldás? 0% a kamat, ha lesz legalább egy gyerek.

2021. aug. 28. 15:52
Gondolom ezt az egészséges gyermekednek szeretnéd biztosítani.
6. 94a06e9696 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 28. 15:50
Hát lehet erre előbb kellett volna gondolni
2021. aug. 28. 15:49
Mindkettőtöknek igaza van, én csak biztosítani akarom a gyermekemnek, hogy biztosan tudjuk hová vinni, nem akarok édesanyám nyakára szülni.
2021. aug. 28. 15:47
Teljesen igazad van ebben. Már nem tudom mi lenne a helyes. Annyit agyalok ezen, hogy már totál össze vagyok zavarodva.
2021. aug. 28. 15:46
Azt ugye tudod, hogy max annyi időre kapsz táppénzt, mint amennyit dolgoztál? Terhességtől függetlenül. Amúgy meg ez, amit írsz, oltári gáz dolog. Szegény baba
2. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 28. 15:43
semmilyen szerződésért nem kockáztatnám a gyerekem egészségét, ahogy a munkáltatóval szembe is totál inkorrekt vagy...
2021. aug. 28. 15:26
3 hónap a próbaidő. Nagyon kellene a szerződés ezután és azért is lenne jó kibírni, hogy kapjak utána táppénzt. Az is a problémám, hogy oldószerekkel kell dolgoznom és félek, hogy baja lesz a babámnak. A szerződés azért kellene nagyon, mert csak azzal kapnék hitelt a házunkhoz, ami már félig ki van fizetve. A bank azt mondta, hogy a páromnak is elég lenne, de biztosra akarunk menni. Valakinek van valami jó tanácsa erre a helyzetre?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook