Próba nap: megtehetik, hogy azt mondják, erre a napra nem jár fizetés? (tudásbázis)
köszönöm szépen.hát igy jártam.
további szép estét.
De ha nincs szerződés akkor nem is foglalkoztathat.
Ezért simán fel lehet őket jelenteni.
no, az nem volt.de mertem volna szólni az első nap.gondoltam,majdcsak megirja.hát igy jártem.Nem is igazán a pénz bosszant,pesze az is, hanem inkább az eljárás módja.
Jah, és napi 12 órát dolgoztam a semmiért.
Én h........
"A munkaviszony a felek kölcsönös és egybehangzó akaratnyilvánításával, munkaszerződéssel jön létre.
(...)
A munkaszerződést minden esetben írásba kell foglalni, az írásba foglalásról a munkáltató köteles gondoskodni. Abban az esetben, ha az írásba foglalás elmarad, a munkaszerződés érvénytelennek tekintendő..."
Gyanítom, esetedben ilyesmi nem történt, tehát gyakorlatilag nem volt munkaviszonyod, így nem igazán tudod érvényesíteni a követelésedet.
szia
sajnos igen megtehetik és épp ezért meg is teszik :(
Nem vagyok jártas ebben, de rákerestem itt-ott. Nos:
"Ezzel szemben az akár csak egy napos, érdemi munkavégzésért is kötelező fizetést adni, vagyis a próbanap ürügyén végzett kifizetetlen munka nem törvényes. (Legyen szó akár nehéz fizikai munkáról, vagy csak arról, hogy – lévén mindenki szabin vagy betegállományban – 6-8 órán át csak "vigyázni kell az irodára", és felvenni néhány telefont...)"
Ilyen nincs!
Három napig dolgozni a semmiért, ezt nem teheti meg egy munkáltató sem!
nos ugye ezt nem közölték, csak a 3. nap végén.Azért kérdeztem, mert valaki azt mondta, hogy mivel sok volt a visszaélés, már köteles kifizetni.
De akkor megint csalódtam :(
Sajnos igen:(
Nekem szerencsére nem volt ilyen a 13 év alatt amióta dolgozom, de apukámnak igen, nem is 1x. Pedig nem tegnap volt:(
Sajnos megtehetik!:(
Szomorú, hogy így van, de sajnos tisztázni kell előre, hogy hány nap a próbanap...
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni.Ha valakit behivnak 3 napra dolgozni, megtehetik-e, hogy a 3.nap végén azt mondják, ez próbanap volt, ezért nem jár fizetés?
köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Az óvoda megteheti-e, hogy nem engedi, hogy a gyerek ne aludjon ott?
- Ezt tényleg megteheti a NAV?
- Aki megteheti, hogy segít, kérem segítsen!
- Ezt megteheti próbaidő alatt? Vagy ügyvéd létére ő nem ismeri a jogot?
- Ezt megteheti a munkáltató?
- Református lelkész kiutasította a templomból az ökomenikus esküvőre készülő jegyespárt és a katolikus plébánost. Megteheti ezt?