Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

2571. csillag80
2010. okt. 20. 07:35
bocs a félregépelésekért, még nem vagyok magamnál:-/
2570. csillag80 (válaszként erre: 2565. - Bessi)
2010. okt. 20. 07:34
Bessi, akkor még 2-3 hét? mikorra vagy kiírva? Drukkolok Neked is, meg Vroninak is, hogy szép és könnyű szülésetek legyen! Kitartás!!!
2569. csillag80 (válaszként erre: 2567. - 42726a6469)
2010. okt. 20. 07:34

Igen, rögrön teló, hogy megjött, ha hétvégére esik, akkor tel. nélkül menj, nekem is úgy volt, hogy szombat este jött meg, az 0. nap, hétfőn tel. nélkül mentem, nem volt gond, de fontos, h. minél előbb menj, mert nekem már aznap el kellett kezdenem a gonalt.

megnéz ultrahanggal...hát nem kellemes így menni, de gondolj arra, hogy ő pár ezerszer már látott ilyet :-S

Amúgy pont azért néz meg uh-gal, mert attól függ, mikor kell a stimusat kezdenek, h. mennyire vált le már a nyh., nekem a "hivatalos" második napra már távozott a vérzés nagy rész, ezért azonnal kezdette a gonalt, de a legtöbb embernél ez a 3-4-5. nap.

Lányok, sajnálom, hogy egyre többen járunk ugyanabban a cipőben, ezért segítségképpen igyekszem majd részletesen összefoglalni a tapasztalataimat, csak egyszerűen nem találok időt rá, de ígértem, leírom. Addig is mindenkinek sok sikert!

2568. csillag80 (válaszként erre: 2566. - Eroka81)
2010. okt. 20. 07:28
csak most hétfőn jött meg a lombik utáni második mensi, majd a héten kérek időpontot a novemberi kezdésre, nov. vége-dec. elejére kalkulálom a leszívás-beültit.
2010. okt. 20. 06:23

Jó reggelt mindenkinek!

Az szeretném kérdezni,hogy most kezdtem el pár napja kapni a gonapeptyl injekciót és ugye ha megjön e mensesem akkor kell újból mennem vissza a dokihoz. Ilyenkor is megnéz ultrahanggal vagy csak felírja a másik fajta injekciót?

2566. Eroka81 (válaszként erre: 2553. - Csillag80)
2010. okt. 19. 21:01

Én elevitet kezdtem el szedni, meg magne B6-ot, meg néha C-vitamint. Remélem segít...

Csillag80! Neked mikor lesz beültid?

2565. bessi
2010. okt. 19. 19:28

Sziasztok Csajok!

Üdv az újaknak. Hát még egyben vagyok, de már minden nap görcsölgetek. A hasam is eléggé lement. Nst-n tegnap voltam másodszor. Minden rendben van a kis picurkámmal. Egyébként végre megvan a fiú nevünk. Dénes lesz, ha meg nem reped útközben.

Kata, a keresztlányom is olyan 4 hónapos volt amikor már mást is kapott. Pedig őt tudta szoptatni a nővérem.

Bocsi különben, hogy így eltüntem, de nem igazán volt erőm írni. De olvastam azért, hogy kivel mi van. Remélem, hogy mindenkinek sikerülni fog.

Mimike megy a drukk, hogy két csíkos legyen pénteken.

Puszika

2564. csillag80
2010. okt. 19. 18:31
nem, mástól úgy tudom, ő nem igazán hisz benne. Máshol tényleg adják, a férjem meg évek óra szedi, mert örökletes alapon hajlamos szívbetegségre, megelőzésképpen írták neki, de vény nélkül kapható. Nem akarok rábeszélni senkit, azért másoltam be, döntsön mindenki belátása szerint. Emlékszem, h. Szamynek rossz tapasztalata volt, én akkor azért nem is írtam, de a családunkban többen is szedik, gond nélkül (kopp*3:-) Nekem meggyőző volt, amivel érveltek, stimu alatt csak párat szedtem be, leszívás előtt 3 nappal már nem, majd leszívás utántól 1 nappal, mivel nem véreztem nagyon, újra kezdtem,tesztig, azóta nem szedem.
2563. 0debccb83e (válaszként erre: 2561. - Csillag80)
2010. okt. 19. 18:06
Értem, hát ez tényleg érdekes,hogy ilyen összefüggés van,de akkor T. doki miért nem mondja,hogy szedjük? Főleg,ha más intézményekben meg ajánlják,és mi van,ha tényleg nagyobb esély lenne így a babára? Te mondtad a dokinak,hogy szeded?
2562. csillag80 (válaszként erre: 2558. - 42726a6469)
2010. okt. 19. 16:48
igen, az elsőt szar beadni, utána menni fog, meglátod!!! nem olyan nagy dolog :-)
2561. csillag80
2010. okt. 19. 16:47

Bettitől kaptam:

Az Aspirin terhességi rátát növelő hatásáról

Az Aspirin hatóanyagát képező acetilszalicilsavat 1897-ben szintetizálták. A gyógyszer a „napi” rutin terápiában, mint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsökkentő szer alkalmazott. Az acetilszalicilsavnak a prosztaglandinok (a szervezet szinte valamennyi életfontos működésében szerepet játszó anyag) szintézisében játszott szerepének felfedezése után, a 70-es évek elején felismerték a véralvadásra gyakorolt hatását is. Így nem véletlen, hogy ettől a pillanattól kezdve előszeretettel alkalmazták (és alkalmazzák ma is) a szív- és keringési rendszer megbetegedéseinek kezelésében is.

A szülészeti hasznosíthatóságát régóta ismerjük: növeli az újszülött súlyát azokban az esetekben, amikor a magzat elmaradt fejlődése (un. méhen belüli retardáció) a lepény csökkent keringése következtében jön létre. Tudott dolog az is, hogy használata kimutathatóan csökkenti az ismétlődő vetélések gyakoriságát is.

Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly „főtörést” is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?

Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, erről az oldaláról volt kézenfekvő a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüsző (follikulus) érését segíti elő, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentős mértékben fokozódni kell a többszörös tüszőérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlődésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetővé tette, hogy a kezelések hatására több tüsző érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az előbbiekből, hogy így több préembrió fejlődését lehetett megindítani, a visszaültetés előtt nagyobb volt a választási lehetőség, a létszámfeletti embriók mélyhűtve tárolásával és későbbi ciklusokban történő felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.

Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddő házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövődött meddőségekben, ismétlődő vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövődött megbetegedések fordulnak elő, a megfelelő ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddőség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében.

2560. csillag80 (válaszként erre: 2557. - 0debccb83e)
2010. okt. 19. 16:46
igen, a c-vit. valóban nem kell, azt csak előtte szedtem, meg most, 2 stimu közt, ne kapjak el vírusokat a suliban, lombik alatt nem szedtem, bocs, ez félreérthető volt.
2559. vnékata
2010. okt. 19. 13:33

Sziasztok Lányok!

Nem vagyok ám eltünve, követem az eseményeket, csak sokszor már nincs erőm írni...Üdv. az újaknak és kitartás! Esztikém szuper,hogy a srácok elfogadták az almát:-)Pontosan mekkorák is most? Neked mit javasoltak a hozzátáplálás időpontjának? Nekem fél évet mondott a védőnő, de a doki szerint a tápszeres babáknál már a negyedik hónap végén ellehet kezdeni...tanácstalan vagyok!

Kismamik tessék vigyázni magatokra ebben a hülye járványos időszakban, no meg persze ez vonatkozik a leendő kismamikra is!!

Millió puszi

2010. okt. 19. 13:22

Beadnám Én is magamnak ha tudnám meg merném,mert rossz minden este az ügyeletre menni. De ugye a cél érdekébe mindent:-)

Csillag Te is magadnak adod be?

2557. 0debccb83e (válaszként erre: 2553. - Csillag80)
2010. okt. 19. 12:01

Szia!

Az Aspirin Protect az mire jó tul.képpen? Tényleg nem tudom,azt ilyenkor mire szedik. Ha jól tudom,az véralvadásgátló.

Nem akarok beleokoskodni, de én úgy tudom,hogy a C-vitamin kiszárítja a méhnyálkahártyát, és így nem tud a baba beágyazódni. Tudok olyat,akinek a nőgyógyásza mondta,hogy ne szedje.

Ahogy visszaolvastam,neked jó sokszor kellett menned a stimu alatt uh-ra... :S Kértél már időpontot?

Most hallottam a rádióban, hogy a pápa áldását adja a Simpson családra...na mondom fasza,de a lombikbabákra nem adja,mert azok nem isten teremtményei...tényleg, a Simpson család valóban az. Na mindegy,kicsit felhúztam magam megint. :/

2556. csillag80
2010. okt. 19. 09:18
na most ennyire futotta, majd még este benézek, Mimike, nem felejtettem el, amit ígértem, már csak a többiek miatt is, akik már benne vannak:-) És drukkolok , hogy neked ez mind felesleges információ legyen!
2555. csillag80 (válaszként erre: 2550. - 0debccb83e)
2010. okt. 19. 09:17
nekem az első kontrollon nem tudtak még ilyen infót mondani, de a másodiknál már mondták, hogy mikor valószínű, az is lett
2554. csillag80 (válaszként erre: 2549. - 42726a6469)
2010. okt. 19. 09:16
igen, a másik, másnap, addig vissza a hűtőbe :-)
2553. csillag80 (válaszként erre: 2548. - Eroka81)
2010. okt. 19. 09:15

Hú, az tényleg pörgős:-)

Valóban lehet TB-re ingyen hormont nézetni, de a legtöbb helyen ez nem kivitelezhető, nálunk pl. ha vérvételre kérsz időpontot röpke 3-3.5 hét múlva mehetsz is...na ezt számolja ki az ember, mikor lesz pont a 3. ciklusnapja...

Én amúgy szedek most is: Gravida, folsav, C-vitamin(csak a vírusok miatt), E-vitamin, magnézim (idegre+lazításra jó), plusz a beülti előtt-től aspirin protect, de ezt leszíváskor nem szabad, doki nem szokta javasolni, Kaáli intézményekben alap.

2552. csillag80 (válaszként erre: 2546. - 0debccb83e)
2010. okt. 19. 09:10

Lombiknál lesz majd vérvétel, vagy csüt., vagy utána kontrollon, már nem emlékszem, de nekem egyel többször kellett kontrollra mennem, és kétszer is vettek vért, de azok nem fizetősek, ösztradiolt nézik egyébként, azt ellenőrzik, h. a tüszők száma - nagysága egyezik -e a hormonszinttel.

A HCG vérvétel ha jól emlékszem 1700 volt, de ha kétértelmű az eredmény, a doki kérni fogja, nekem is is a biztonság kedvéért kérte.

2551. 0debccb83e (válaszként erre: 2548. - Eroka81)
2010. okt. 19. 08:02

Igen, azért itt pörögnek az események,ha már megvannak az eredményeitek. Amennyire tudom,más meddőségi központban meg hónapokat kell várni,mire egyáltalán konzultációra eljut az ember. :S

Én csak Elevitet szedek amúgy.

2550. 0debccb83e (válaszként erre: 2549. - 42726a6469)
2010. okt. 19. 08:00

Szia!

Igen, szombattól (amikortól elkezdtem a Pergoverist is adni) már csak fél Gonapeptylt kell beadni. Pedig sokkal egyszerűbb,ha magadnak adod be,mint orvoshoz rohangálni. Nem olyan nehéz ám, nekem kevésbé kellemetlen,mint ha más böködne össze.

Valamikor a jövő héten lesz a leszívásom,majd gondolom csütörtökön már mond valami időpontot a doki. De én úgy számoltam,hogy kedd-szerda lesz a 13-14. napom,gondolom valamikor akkorra várható.

2010. okt. 19. 07:13

Jó reggelt mindenkinek!

Pontika akkor Te már a gonapeptylből csak felet kell beadnod magadnak? És a másik felét meg másnap vagy hogy van ez? Ügyes vagy hogy be tudod adni magadnak és sajnos képtelen vagyok rá! És tudod más hogy mikor lesz a leszívásod?

2548. Eroka81 (válaszként erre: 2547. - 9287580c6d)
2010. okt. 18. 20:32

Megcsináltathatod TB alapon is a vérvételeket, akkor nem kell fizetni érte. Amúgy én is így voltam vele, mint te! :) Legyen már tényleg valami! Mondjuk nálunk baromi gyorsan zajlanak az események... aug.23-án telefonáltam, szept. 7-én már Tapolcán voltam... csüt.-ön ismét Tapolca, novemberben beültetés!!! :)

Lányok! Ti szedtek valami vitamint beültetés előtt?

2547. 9287580c6d (válaszként erre: 2541. - Eroka81)
2010. okt. 18. 20:11
Köszi!!!!Már az sem érdekel ha fizetni kell csak végre legyen már valami!Remélem itt már kiderítik,hogy milyen hiba ill. baj okozza a sok vetélést és a sikertelenséget!
2010. okt. 18. 18:47

Prego, akkor nem túl vidám a storytok...de majd most a lombik sikert hoz biztosan! :) Amúgy nálunk sem találtak semmit,hogy miért nem sikerül a baba, úgyhogy most nagyon bízom a lombikban, már túl vagyunk 5 sikertelen inszemen,már ideje lenne,ha összejönne végre. Igen, én már kétfélét szúrok szombaton kezdtem a stimu gyógyszert a fél gonapeptyl mellé,most adtam be a harmadikat.

Csillag, köszi a bíztatást... :DDD Akkor felkészülök a további kék-zöld-lila foltokra :( Pedig én is már örültem,hogy milyen ügyesen beadom magamnak. Az a baj, hogy már alig találok helyet,ahova szúrhatnám. Én is hallottam,amit a pápa mondott,hogy a lombikbabák nem isten teremtményei :/ Én is kiakadtam ezen,annak ellenére,hogy nem vagyok megkeresztelve én sem,de ezek után nem is leszek, meg a babám sem,ha lesz. :S

Ferita, igen, az első két hormon vizsgálatért kell csak fizetni,ahogy már leírták a lányok. Utána már hormont nem néztek a vérvételnél lombik előtt,azért már nem is kellett fizetni.

Eroka, ha jól tudom vizelettesztet csinálnak,az ingyenes. Ha valami miatt nem egyértelmű a teszt,akkor van vérvétel,az fizetős. Legalábbis én így tudom, Csillag,javtíts ki,ha nem jól írtam.

Mimike, mennek a drukkok, reméljük nem lesz szükség lombikra nálatok.

Esztike neked meg jó babázást, hogy telik az idő,hogy már almát eszegetnek a picik! :)

Kara, kértél időpontot? Mikor kell menned? Gondolom várod már.

Puszi mindenkinek.

2545. csillag80
2010. okt. 18. 18:23
Mimike, drukkolok, majd leírom, most nincs időm, sorry, hosszú levél lesz :-)
2544. Eroka81
2010. okt. 18. 18:23
Beültetés után, ha vissza kell mennem vérvételre, hogy sikerült e a beültetés, akkor fizetnem kell?
2543. csillag80 (válaszként erre: 2541. - Eroka81)
2010. okt. 18. 18:19

ez így van, de csak a kelgelő hormonvv-nél kell fizetni, a lombiknál pl. utána meg nem.

Meg a HCG vérvétel fizetős, a pisiteszt ingyenes, azért csinálják azt.

2542. Eroka81
2010. okt. 18. 18:12

Sziasztok! Köszi a segítséget! Elvileg a hormon eredményeim jók lettek, megnéztem neten, aztán beszéltem a dokival. Semmi akadálya nem lenne, hogy spontán teherbe essek, de hát 3/4 petefészekkel nem sokra megyek... meg azok a fránya ciszták.

Annyira lelkes vagyok!!! Pár hét és meglesz a beültetés!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook