Pokoli történetek (beszélgetés)
Igen, emlékszem rá, mármint a korfusra is. Nagyon szomorú és tragikus. Én már csak azért sem ugranék utánuk, mert én sem tudok úszni.
És ami igaz az igaz, a lepratelepre sem mennék el, vagy Kambodzsába, amilyen állapotok vannak. Le a kalappal Tvrtko és a többiek előtt, hogy ilyen áldozatkészségre képesek. Nélkülük nem is hallannánk ezekről a borzalmakról.
én tudom magamról, h biztos nem lennék arra képes, h elmenjek akár csernobilba, v romániába a lepratelepre, v az aidsesek közé. bátorság, vakmerőség. az van nekik bőven :) ha tényleg érdekel Tvrtko akkor érdemes megvenned őket. vagy legalább a bővített kiadásokat. 3 olyan könyve van, ami bővített kiadás és a legérdekesebb történeteket szintén leírja benne illetve, h azóta mi történt az illetőkkel. imádtam azt a sztorit is, h halál korfun. arról a tévében is votl szó. egy szerelmespár elmennek nyaralni korfura és egy öbölben az áramlat elkapott 2 embert és a pasi utánuk megy, h kihozza őket. de ő sajnos meghal. na én azon is könnyeztem :)
Furcsa dolog ez. Az ember - aki szeret olvasni - tuti biztos, hogy elolvassa ezeket a történeteket, borzong rajtuk és sajnálkozik, de tényleg nem rosszból és tényleg komolyan sajnálja az "áldozatokat" - és vannak olyan bátrak, akik oda is mennek és a nagy "tengerben" segítenek, még ha csak kicsit is, ez olyan, mint tű a szénakazalban, de mindenképp emberfeletti és áldozatos munka.
igen, akkor valószínű tőle olvastad ezt a történetet. majd bemegyek könyvesboltba is ma vagy holnap körbenézek könyv ügyileg. szeretek olvansi, ha időm negedi.. de ha belejövök nem lehet leállítani :DDD
Akkor lehet, hogy én is olvastam tőle, mert arra meg emlékszem, hogy elolvastam ezt a tragikus sorsú szépségkirálynőt.
Vol az a műsora, h "az én mozim". és ez könyvben is megjelent én azt olvastam őle. illetve a molnár csilla szépségkirálynő tragédiáját. de azt is csak azért olvastam, mert ez a csilla fonyódi volt én meg oda jártam középsuliba illetve leléln nőttem fel és az fonyódtól 20km kb :DD
Nem is tudtam, hogy ő is ír. Miről is?
Őt még nem olvastam :) bár először sztem könyvtárban körbenézek kiveszek tőle egy könyvet és, ha tetszik akkor rendelgetek :D én most Friderikusz egyik könyvét olvastam el. az is nagyon jó volt. történeteket írt le ő is.
Nekem még Frei írásai is bejönnek.
igen. régebben a forró nyomon v melyik adás volt, ahol adtak le tvrutko riportokat, amiket ő csinált.. meg néha a naplóban is van 1-2 története. nagyon sajnálom, h /elvileg/ több könyve már nem jelenik meg. nagyon szeretem. imádok olvasni és az ilyen igaz történetekről szóló könyveket meg pláne. nem tudsz ajánlani vmi jót?
Hátborzongató, mintha egy filmet néznél. Tényleg, nagyon érdekesek a riportjai.
11 könyve van összesen /tudtommal/, de ebből 3 könyv bővített kiadás, amibe leír pár érdekesebb történette újból és, h azóta mi történt az illetőkkel.
ez a Bobhercegnő arról szól, h egy fiatal lány kiment amerikába és egy "bnőjével" elkezdtek bobozni maguk teremtették rá elő a pénzt. és indultak az olimpián is. de előtta, mintha lett volna egy baleset ami után kérdéses volt, h tudnak-e indulni az olimpián. húúú, d emegfogtál ezzel a kérdéssel, h miről szól :D most elővettem ám a könyvet és elolvasom mégegyszer a történetet.. egyébként az alexandra.hu oldalon most akcióban lehet hozzájutni a tvrutko könyvekhez, vagyis pár napja még úgy volt.
meg volt egy érdekes története Z/ figyel téged! mikor egy 17éves srác kukkolta a nőket és e-maileket küldözgetett nekik, h Z/ figyel téged. és kiderült, h orvos v nem is tuom milyen szülők gyereke és ez volt a "hobbija" h nőket figyel meg és félelemben tartja őket.
Sajnos, nem mindegyik végződhet jól - mint ahogy ezek a kampbodzsai árvák története sem - hiszen kivitték nekik a segélyeket (nem semmi utakon és milyen áron), de szomorú, hogy nem lehet őket kimenekíteni a nyomorból... és hány ilyen nyomortelep van a világon... éhező gyermekek, emberek és így tovább.
Hány könyve van egyébként ezekről a poklokról?
A Bobhercegnőt még nem olvastam. Miről szól?
igen, sok megdöbbentő történetről számol be. amit most írtál pont nem emlékszem, pedig az összes könyve megvan és mindegyiket el is olvastam. a héten még beszerzem az utolsó kötetet, ami most jelent meg nemrég. de ezt amit te írtál megkeresem és beleolvasok. akkor sztem befog majd ugrani. hát mondom nekem olyan álmaim voltak terhesen, h ihaj :D apunál megfogtam egy könyvet beleolvastam ugye ez volt az utolsó pokoli történetek című könyve. na úgy megtetszett, h nem tudtam letenni. utána megrendeltem netről a többit. de az a jó, h azért a sok elszomorító történet mellett vannak nagyon szép és vidámabb történetek is. nekem az egyik kedvenc történetem tőle a Bobhercegnős :)
Ha minden igaz, én is babát várok, kicsit lehidaltam, mikor olvastam a kambodzsai nőkről, akiket lefizettek, hogy béranyák legyenek, de úgy, hogy ahogy nő a hasuk egy deszkával, meg kötéllel leszorítják, így szerencsétlen baba torzsszülött, szörnyeteg lesz, mire megszületik: a feje ellaposodik, a szemei kidüllednek, a karjai-lábai pókszerű nyúlványokba megy át... úgy keresnek pénzt velük, miután megszületnek, hogy mutogatják őket... s ha ez még nem lenne elég, minden nap a "gazdájuk" megcsipkedi őket egy ollóval, hogy olyan legyen a bőrük, mint egy varangyosbékáé... a szőr is felállt a hátamon, mikor ezeket a sorokat olvastam. Hát hogy tehetnek ilyet, emberek???? S nem egyedi eset, Tvrtko könyvéből kiderül, hogy sokan élnek ilyesmiből.
Szeretek olvasni, sokmindenről olvastam már, de mindig van valami, amire soha nem gondolnék, hogy ilyen is létezhet.
én terhesen kezdtem el olvasni a könyveit, hát nem 1-2 éjszakán át álmodtam a leprateleppel és társaival... :)
Nem vitt rá a lélek, hogy elolvassam. Elég érzékeny vagyok és akár évekig is tudna egy-egy borzalom kísérteni.
Sok igaz történetet olvastam már, most is ép egy autista életrajzát rágom át. Tehát nem azzal van baj, hogy nem szeretek olvasni.
Arról, hogy ki a bátor és ki a vakmerő, meg nem szeretnék vitát nyitni. :D
De ha nem lennének vakmerő emberek, akkor az olyanok mint én, aki szorongósabb, sok mindenről lemaradnánk.
nekem megvan az összes tvrtko könyv. nagyon szeretem az írásait. van amelyik történeten elsírtam magam. de elég bátor dolog, h olyan helyekre mennek, amik "életveszélyesek" csak azért, h ismertesse a helyzetet.
Igen olvastam,általában Karácsonyra kapom ajándékba a történeteket.Meghatódás,szívfacsarás,együttérzés,tetszik nem tetszik ezek a szörnyűségek,élethelyzetek sajnos léteznek,léteztek,és létezni is fognak.A bátorságról,a forgatásról?Nem kevés pénzről van szó,közben megfeledkezünk a névtelen hőseinkről,akik humanitárius munkát végeznek a fejlődő országokban.Talán ők életszerűbben tudnának beszámolni a mindennapokról.Persze ez a saját véleményem és remélem a következő könyvét is megkapom....
A cím önmagáért beszél, biztosan tudjátok már, hogy Vujity Tvrtko történeteiről indítottam ezt a fórumot.
Olvastátok már valamelyiket? Tetszett? Nem tetszett? Miért igen, miért nem?
Ti inkább kívül akartok maradni az olyan szörnyűségeken, mint pl. a leprások, vagy a kambodzsai gyermeksorsok?
Mit gondoltok Tvrtko és operatőre bátorságáról, hogy elmegy és a világ elé tárja ezeket a borzalmakat?
Mit gondoltok riportjai "hőseiről"? - és így tovább. Akinek van kedve, jöjjön, beszélgessünk, osszuk meg gondolatainkat, véleményünket, érzéseinket.
További ajánlott fórumok: