Petefészek eltávolítás fiatalon (beszélgetés)
Szia !
Dermoid cisztára gyanakszanak. Nem biztos hogy ki kell venni, de van rá sajnos esély.
Szia !
Magától a műtéttől félek, meg hogy mi lesz utánna.
Hát, én a próbálkozással majdnem úgy jártam, mint a mondás beli kutya... Majdnem belepusztultam, és már életmentő műtét lett a humánus értelembe vett műtétből.
Volt ott egy 38 éves csaj, neki 5. csonkolása volt akkor elaprozva, ugyanis a ciszta rossz szokása, hogy kiújjul. Mikor befeküdt a kórházba, az első viziten ránézett a doki a hasára, és kiakadt. "Hát magát már többször nyitották fel, mint egy spot táskát".
Hacsak nem dermoid vagy csokiciszta, ne engedd, hogy kivegyék!
Menj addig, amíg olyan dokit nem találsz, aki megpróbálja megmenteni, még ha csonkolva is lesz.
20 éves lány volttam mikor a bal oldaali petefészkemnél jókora férfi ökölnyi cisztát állapítottak meg. Hát ez már nem szívódik fel... El is távolították.
Tört is a frász, ugyan mi lesz velem, ha nem lesz gyerekem ez miatt. Lett, kettő!
Sőt! Az első terhességem ikerterhesség volt, és nem a betegség volt az oka, hogy az ikrek egyike "felszívódott"
Semmi gond nem volt ebből adódóan. Sajna, 23 évvel ezután miómát diagnosztizáltak a méhemen. Muszáj volt műteni, hatalmas mérete, és a külömböző komplikációk miatt, amit okozott.
A lényeg: A műtét során csak a beteg méhtesttet távolította el az orvos, megmaradt a méhszáj, méhnyak, és az egyszem petefészkem, ami még most is teljes gőzzel üzemel, ennyi megpróbáltatás után is. Értsd úgy, hogy gyerekem ugyan nem lehet a méh hiánya miatt, de a petefészek továbbra is teljesíti a feladatát, és terrmeli a petesejteket, ami havonta most is vérzéssel jár, de ez jelentéktelen mennyiségű a menzeszhez képest.
Ergo: ha 1 petefészked marad, az ugyan úgy folytatja a munkát, 2 helyett. Te pedig élsz tovább egészségesen.
Ha lenne még kérdésed, csak bátran. :)
Szia! Én átestem ezen 28 éves koromban. Utána még született gyermekem, problémamentes volt a teherbeesés.
Mire vagy kíváncsi, mi aggaszt legjobban?
Fiatalon távolították már el valakinek a petefészkét?
Elég nagy cisztát állapítottak meg a petefészkemben, lehet hogy el kell távolítani, de nagyon nem szeretném.
Akiknek ezzel kapcsolatban van tapasztalata kérem írjon !
Előre is megköszönöm !
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítás
- Tetoválás eltávolítás
- Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást?
- Gyakran visszatérő petefészekgyulladás
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Laparoszkópos dermoid ciszta és jobb petefészek eltávolítása után mennyire veszélyes a nevetés és köhögés?