Petefészek ciszta (beszélgetés)
Sziasztok!
Volt olyan közületek, akinek csokoládé ill. vegyes ciszta magától felszívódott? Esetleg alternatív kezelések hatására?
Én szerintem hullhat tőle a hajad, viszont a kisebb cisztákra azt szokták mondani -ha nem okoz gondot- hogy várj vele, esetleg nő vagy sem, ezeket még nem feltétlenűl műtik, de goindolom sokmindentől függ. A vérvétel talán többet mutat majd!
Jobbulást!...addig is:)
Sziasztok!
Nekem már közel egy éve borzalmasan hullik a hajam. A nőgyógyászati ultrahang nem mutatott ki pco-t, csak mindkét petefészekben 1-1 kisebb cisztaszerű akármit, amire azt mondta az orvos, hogy endometriózis lehet. De még hátravan egy tumormarker vérvétel. Kérdésem, hogy ha ez nem endometriózis, akkor egy ciszta önmagában okozhat ilyen hajhullást, és akkor mi lehet rá a megoldás? Köszi!
Az endimetriózis másik neve a csokoládé ciszta. És felszívódhat, csak az ilyen nagyokra már nem jellemző, mert megvastagszik a tok, vagy zacskója.
Igazából a leletzra azt írta hogy e. GYANÚJÁVAL lapart javasol.....mert hát ezt addig, amíg fel nem vágnak, nem tudják megmondani, amikor meg alküldik szövettanra akkor mondják meg, h az volt, vagy más, jóindulatú volt, vagy rossz. Tehát ezzel megvédhette volna magát, és hát a nőgyógyászok az külön szint, nem hinném, h lett volna esélyem....
De a ciszta és az endometriózis két különböző dolog, a ciszta felszívódhat, a másik nem, én úgy tudom, azt tényleg csak műteni lehet.
Örülök, hogy minden rendben veled, és a doki is összeteheti a kezét, hogy nem jelentetted fel.
Anélkül megműtöttek, hogy előtte már nem is néztek meg uh-n?
Hogy tehettek ilyet? És azóta minden rendben Veled?
Szia!
A ciszta a terhességre nincs veszéllyel.A legtöbbje felszívódik vagy kifakad.
Egyébként ha még nincs gyereked,akkor ez a terhesség lesz az,ami meg is szünteti majd a cisztás izéket.Hogy is szokták mondani?"a cisztára a legjobb orvosság egy terhesség"
Ugyanis a nem szült nőkben a ciszták az esetek többségében a hormonrendszer ingadozásai,a ciklus nem kielégítő "lefutása" miatt jönnek létre. A terhesség alatt,a nem ciklikusan változó,hanem állandó (pontosabban növekvő tendenciájú) hormonszintek mellett a cisztaképződésnek nincsenek meg a feltételei. A terhesség lezajlása után a ciklusok a lánykorihoz képest stabilabbá,kiszámíthatóbbá szoktak válni.
Szóval ne izgulj,csak figyu a babára.Vigyi magatokra,ja meg gratulálok,és ha már megszületett,kérlek adj majd a bubujára egy puszt a nevemben. :)
Kedves Morgena!
Amiket leírtál, tipikusan az endometriózis tünetei... Menses közben nem vizsgál az orvos, de menj el minél előbb, mert ezen lehet segíteni, de mihamarabb megtalálják, annál jobb. Így még lehet, hogy nincsenek cisztáid, "csak" összenövések. Bár ahogy írtad, szörnyű fájdalmaid vannak menseskor, úgyhogy elképzelhető, hogy már ciszták vannak. Persze nem akarok itt okoskodni, csak végigjártam már én is ezt az utat, és nagyon gyanús, hogy a tüneteid endometriózisra utalnak.
Sziasztok!Régóta olvasom ezt a témát, éppen aktuális nálam.Már egy ideje mensi közbe rettentő alhasi fájdalmaim vannak,mintha szét akarna szakadni ott bent valami, vagy valami késszúrás szerű fájdalmak. Én normálisnak mondanám a ciklusom, 28 naponta, és ha megvan, tart 5 napig (bár nem túl intenzív...). Az első pár napban még az se mindegy, hogy hogyan megyek, ülök, állok fel, mert elég sok mozdulattól hirtelen bele nyilal valami rettentő fájdalom. Van, mikor nagydolgot se tudok végezni, mert ha elkezdenék erőlködni, már a falat tudnám kaparni. Gondolom ez nem normális állapot. A jövőhéten mindenképp keresnem kell egy nőgyógyászt, mert akim van, az hülye, és semmit se mond, úgy kell harapófogózni vele.
Szerintetek ez ciszta? Nektek is ilyen érzésetek volt? Azt tapasztaltam, hogy minden mensikor előjön, (az első pár napba a fent leírt nagyon fájdalmas módon..)mensi végén elmúlik, max néha tovább is tart, de azt kevésbé érzem, és főleg nagydolognál ,ha kinyomnám a ka..t, még akkor is ha nincs szorulásom.. (már bocsi, hogy így fogalmazok, szóval értitek:))...
Mikor érdemes ezzel dokihoz fordulni? Mármint úgy értem, hogy mivel mindig akkor érzem ezt a nagyon erős fájdalmat, ha megvan, akkor vizsgál az orvos? :O vagy a 14. nap körül, vagy mensi után? Ti hogy mentetek? Ha ciszta, és felszívódik, látni fogja uh-n, ha mensi után megyek? Bevallom, én nagyon utálok házi meg nődokihoz járni, ezer fogorvos, mint egy ilyen, természetesen félek ezektől.... Tényleg összefüggésbe lehet hozni a leírt bajom azzal, hogy már 3 éve szültem, és még mindig van tejem, holott szedtem az urticát, elapasztásra, és az se használt? De már zavar, hogy néha van egy két pici pötty a pólómon, meg ha megnyomom a mellem, jön a tej? Ez normális?
További ajánlott fórumok:
- Kétoldali petefészek ciszta + húgyúti fertőzés
- Kétoldali petefészek ciszta műtét
- Milyen teát igyak petefészekciszta ellen?
- A petefészek gyulladásnak, illetve a cisztának milyen tünetei lehetnek?
- Laparoszkópos petefészek és ciszta eltávolítása után a hasba befújt levegő mikor távozik el vagy lesz jóval kevesebb?
- Tegnap előjegyeztek petefészek ciszta műtétre, 3 hét múlva műtenek.Ma reggel óta nagyon fáj az egyik oldalon, mit tegyek?