Perui kovaföld (beszélgetés)
Igy van. Csak olyan termékeket szabad megvenni, amin rajta van az OÉTI szám.
[link]
A bejelentett, zöld pipával jelölt étrend-kiegészítők esetében a bejelentő által benyújtott dokumentumok, valamint a rendelkezésre álló, releváns tudományos információk, adatok alapján nem merültek fel olyan súlyos hibák az összetétellel, a termék várható hatásaival, a jelöléssel, és a címkén alkalmazott egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban, amelyek alapján feltételezni lehetne, hogy a termék fogyasztása kockázatos lenne a fogyasztó egészsége szempontjából, valamint hogy a termék nem felel meg a bejelentéskor hatályos jogi rendelkezéseknek, úgy mint az étrend-kiegészítőkről szóló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet, a 1924/2006/EK rendelet és a hozzá kapcsolódó egyéb rendeletek előírásainak.
Szóval ami még nem kapott zöld pipát, akár káros is lehet az egészségre az OÉTI szerint!
Ha a dobozon rajta van az engedélyezési szám, az is elég. de ez nem eredetiséget jelent.
A tenmagosat én is néztem régebben, de az OÉTI oldalon nem kapta meg a zöld pipát.
Az alábbi linken bárki ellenőrizheti, hogy melyik kovaföldnek van meg a zöld pipája:
[link]
Hátha csak ez az egy dolog ami szabálytalan vele kapcsolatban.
Valószínű,hogy most azért van tasakban,mert 25 % grátisz és nem fér bele a dobozba...ezen nincs származási hely feltüntetve.
Semmi baj. :)
Igen a Tenmagnál dobozosat mutatnak, de pl. a Herbaházban is láttam ezt, meg azt is, amit te szedsz.
Az oldalon dobozt mutatnak, azért lepődtem meg.
Bocs megtévedtem, de most utána néztem. A tenmagos Peruból jön valóban, peruikovafold.com -on van az USA-ból származó.
Hát nem tudom én a Tenmag-os változaton Perut látom feltüntetve származási helyként, nem az USA-t. Lehet, hogy akkor két változat van belőle náluk? :S
Tasakba van? Ennek fehér nagy tégelyben kell lennie. Azt az oldalt nézd meg amit beírtam. Ha kicsit lentebb tekersz rajta, mindent leír, a származási helyet is.
Oké, igazad van,ergo kovaföld... Nincs a tasakon származási hely feltüntetve.
Az eredeti az Peruból jön, rá is van írva. Az oldalt nézd meg, ott is írják.
Mindet importálják. És minden rajta van hogy honnan.
A tenmag-éra pl. az van, hogy USA-ból jött. Akkor hogy lenne perui?
Ne viccelj,akkor a többi hamisítvány,nem lehet,hogy esetleg importálják???
Az OÉTI nem az ereditéget igazolja, hanem azt, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, nincs benne egészségre általmas dolog.
Még egyszer mondom: A peruit peruból hozzák. Ennél eredetibb perui nincsen. Innen vettem: [link]
Rajta van a perui forgalmazó is.
Igen, nálunk is ilyen van OÉTI számmal ellátott.
Na de ki tudja, hogy melyik az eredeti, vagy legalábbis az eredetibb?! Úgy látszik minél fehérebb, annál jobb. De amelyik már sárgás-barnás..., hát nem tudom.
Én egy másik oldalon azt olvastam, hogy a fehér színű az igazi, dehát ugye ki tudja, hogy ott igazat írtak-e... Én mindenesetre legközelebb a Tenmag által forgalmazott változatot fogom megvenni, állítólag az fehér színű.
én iszom mint kacsa a nokedlit :)Hiszen olyan apróra van darálva mint a púder :)nekem nem ropog,igaz nem próbáltam rágni :)
ha valami állítólagos, az nem azt jelenti hogy biztos. A perui kovaföldet peruból hozzák. Azért perui. Az enyém onnan való.
Állítólag a fehér színű az igazi, a homokszínű csak utánzat. Amit én vettem az sajnos az utóbbi, nem is igazán tapasztaltam különösebb jótékony hatását, hacsak azt nem, hogy a hajam és a körmöm is gyorsabban nőtt tőle. És valóban nagyon hasonlít a Neurosan porhoz, eléggé hasonló is az összetételük. Most egy ideje nem iszom, de szerintem rövidesen újra elkezdek egy 1-2 hónapos kúrát megint...
Ha napi egy evőkanál,kávéskanál a mennyiség,akkor hány kapszulát kellene bevenni?
És hogy iszod meg? Nem zavar hogy a fogaid közé akad? Hát bizony abbahagytam, pedig erőt kéne venni magamon és meginni, mert a pénzt azt hirtelen kiadtam érte.
nekem is Perui van és szerintem jó.Most második hónapja fogyasztom és most van az hogy jobb a közérzetem .Legalább 3 hó amikor ér valamit,nem szabad abbahagyni.
Annyi külömbséget én is látok, hogy az a kovaföld amit te vettél USA-ból származik, amit én, az pedig pedig Peruból. Mindkét oldal írja.