Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pásztorpite recept

Pásztorpite recept

A Pásztorpite hozzávalói:
# 6 db lilahagyma
# 1 sárgarépa
# 50 g vaj
# 2-3 babérlevél
# kakukkfű
# frissen őrölt bors
# só
# 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
# 2-3 ek paradicsomsűrítmény
# 0,5 l csirkehúsleves vagy kockát engedjünk fel vizzel
# 25 dkg zöldborsó vagy kukorica

A tetejére:

* 50 dkg burgonya
* 1 dl tej
* 12 dkg vaj
* 2 tojássárgája


A Pásztorpite elkészítési módja:
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót vagy kukoricát amivel együtt még öt percet pároljuk. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle. A húsos mártást egy jénai tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A pásztorpite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook