Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Parfüm (beszélgetős fórum)


8. d71ef05a8e (válaszként erre: 6. - Era005)
2013. jan. 16. 10:57
Végül vásároltál az oldalról? Mik a tapasztalataid?
7. d71ef05a8e (válaszként erre: 6. - Era005)
2013. jan. 5. 16:06

Hát igen, ez sajnos így van:( Nem tudom, hol élsz, de nagyon sok városban fel lehet lelni kisebb illatszerboltokban ezeket a parfümöket, persze nem olyan hatalmas válazstékban, mint az általad említett honlapon...


Másrészt talán abban tudokmég segíteni, hogy én a replikák közül melyik "márkákat" próbáltam eddig, és melyekkel voltam elégedett: Black Onyx, Chartier, Toujours, La Rive - azt hiszem, ezek azok, elnézést, ha valamelyiket rosszul írtam. Ezekkel szerintem nem fogsz melléfogni....

6. era005 (válaszként erre: 5. - D71ef05a8e)
2013. jan. 5. 14:43

Nagyon köszönöm a válaszodat, véleményedet.

Az MLM-es kozmetikai cuccokkal nem voltam soha megelégedve, már régóta nem használok semmilyen terméküket.

Te hol szerezted be ezeket az utánzatokat? Írtad, hogy ha tetszik az illat csak akkor vegyem meg, de ha netről rendelem, nincs mód rá, hogy szaglásszam az illatokat.

5. d71ef05a8e (válaszként erre: 3. - Era005)
2013. jan. 5. 14:11

Igen, régebben használtam, és nem volt semmi gondom velük. Szerintem az a lényeg, hogy ne áltassuk sem magunkat, sem mást: jó tudni, hogy melyik parfüm illatvilágához hasonlít egyik-másik ilyen illat, de ne az alapján vedd meg, hanem ha igazán tetszik. Én, ha megkérdeznének, akkor sem füllentenék, hogy teszem azt Chanel-t viselek, hanem megmondanám, hoyg annak az utánzatát. Ha tudnád, hányszor hallottam már ezt, amikor megdicsértem valaki illatát!


aztán volt egy időszak, amikor jól kerestem, és a kedvenceimet meg tudtam venni eredetiben. Most megint nem így állok - nagyon nem - , ezért próbálkoztam MLM-es kozmetikai cégek illataival, általában véve azonban csak néhán ykivételtől eltekintve rosszabbaknak tartom őket az általad említett replikáknál. Persze azok között is van különbség, és persze, az üveg, a kupak, a felirat nem mindig nagyon igényes, de hát ez van.


Most babát várok, és csak egy kis levendulás kölnit szoktam viselni, de gondolkodás nélkül rendelnék ilyesmit, ha parfümre lenne szükségem. Csak hangsúlyozva, hogy nem szabad tőlük ugyanazt az illatélményt, tartósságot, stb. várni, mint az eredetitől, mert akkor biztos csalódás.

2013. jan. 5. 14:06

Ez még kimaradt: ha valaki nem engedheti meg magának, hogy eredeti parfümöt vegyen, vagy a hétköznapokra sajnálja használni az eredetit, ezreszer és szozszor inkább ezeket a replikákat ajánlom, mint a hamis parfümöket, amik egykor - vagy talán a mai napig - elárasztották az aukciüs oldalakat, és amelyek megtévesztőek, mert visszaélnek a divatházak neveivel, a csomagolással, és az illatnak még annyi köze sincs az eredetihez, mint a nyíltan bevallott utánzatoknak.


Ja, és egy saját emlék: tinikoromban hazsnáltam a Black Onyx "márkától" a Laura Biagotti Roma parfümjének utánzatát. Imádtam. Később kaptam egy eredetit, és nem tudtam viselni:) Éppen az a mentás karcosság, ami az eredetit olyan egyedivé és különlegessé teszi, az én bőrömön nagyon rosszul hatott, míg az egyszerűsített kis utánzat nagyon finom volt.

3. era005 (válaszként erre: 2. - D71ef05a8e)
2013. jan. 5. 14:03

Te már használtál ilyen parfümöt?

Az ára nagyon kedvező lehet, hogy rendelek tőlük.

Az allergia sajnos nekem az eredeti parfümöknél is sokszor előjön, csúnya csalánkiütés jelentkezik, de már kitapasztaltam, hogy a vaníliát tartalmazó parfümöknél jön elő a viszketés. Ezeket nagyívben kerülöm.

2013. jan. 5. 13:54

Néha egészen eltalálják az illatot, főleg a fejillatot, és néha még a tartóssággal sincs baj. Persze azt nem érdemes elvárni, hogy éppen úgy bontakozzon ki az illat a viselés közben, mint az eredeti, na de komoly divatházaknak is vannak szerintme kifejezetten rosszul sikerült parfümjei, és olyanok is, amelyek nem tartósak.


Próba, szerencse. Még olyna is előfordul, hogy valakinek jobban tetszik a replika, mint az erdeti, vagy hogy valaki nem is tudja, hogy melyik parfüm replikáját viseli, nem is hasonlítgatja össze az eredetivel - ez a legokosabb dolog egyébként - , csak viseli, mert tetszik neki.


Amire viszont érdemes vigyázni: a nagyon magas alkoholtartalom és az erős színezékek allergizálhatják a bőrt, foltot hagyhatnak a ruhán.

2013. jan. 5. 13:48
Sziasztok! Parfümgardróbból rendeltetek-e már az eredeti parfüm illatvilágához hasonló parfümöt? Ára az eredeti parfüm árának a töredéke, 2490-ft/ 100-ml. Mi a véleményetek, ezekről a termékekről?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook