Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Bruscetta grillezett paradicsommal recept

Bruscetta grillezett paradicsommal recept

Kalória 303 kcal

A Bruscetta grillezett paradicsommal hozzávalói:
12 szelethez:

12 szelet fehér kenyér (bagettből)
6 nagy paradicsom
1 teáskanál szárított majoránna
3 + 3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál (barna) cukor
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál finomra vágott petrezselyem


A Bruscetta grillezett paradicsommal elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, a magjukat óvatosan kikaparjuk, és a fél paradicsomokat vágott felükkel lefelé lapos tűzálló tálba rakjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk. A (grill)sütőt előmelegítjük. A majoránnát, 3 evőkanál olajat, az ecetet és a cukrot ízlés szerinti sóval és őrölt borssal jól összekeverjük (jól záródó üvegben összerázzuk), a felét a paradicsomokra locsoljuk. A paradicsomokat 15 percig sütjük a (grill)sütőben, majd kivesszük, óvatosan megfordítjuk, meglocsoljuk a maradék páclével, és még 15 percig sütjük. A kenyérszeleteket megkenjük a maradék olívaolajjal, és egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Bedörzsöljük a fokhagyma vágott felével, ráhalmozzuk a sült paradicsomot, meghintjük a petrezselyemmel, és frissen tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A bruscetta grillezett paradicsommal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook