Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Zöldfűszeres Grissini recept

Zöldfűszeres Grissini recept

A Zöldfűszeres Grissini hozzávalói:
Tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál porcukor
125 ml natúr joghurt
2 teáskanál zöldfűszer keverék
100 ml olivaolaj
150 ml langyos víz


A Zöldfűszeres Grissini elkészítési módja:
A tepsit (30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd 20 szeletre vágjuk. Az egyes tésztaadagokat elfelezzük, és vékony, kb. 30 cm hosszú pálcikává formázzuk. A pálcikákat az előkészített tepsibe fektetjük. Meleg helyen további 20 percig pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a pálcikákat megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12 perc A megsült pálcikákat egy sütőrácson hagyjuk hűlni. A Grissini nemcsak kitűnő ropogtatnivaló, de egyszerű és mégis különleges előétel készíthető felhasználásával. Ehhez nyers, füstölt sonkacsíkokat tekerjünk fel a pálcikára, majd szórjuk meg parmezánnal. Még izgalmasabb, ha friss sárgadinnyével kínáljuk az előételt.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A zöldfűszeres grissini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook