Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos húspuding recept

Paradicsomos húspuding recept

A Paradicsomos húspuding hozzávalói:
40 dkg sovány, darált sertéshús
2 tojás
1 dl paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
1 kis zellercikk
csipetnyi nádcukor
ízlés szerint só,
a forma kikenéséhez 1 evőkanál kókuszolaj és 1 evőkanál szezámliszt


A Paradicsomos húspuding elkészítési módja:
Egy hosszúkás, szögletes formát az olajjal kenjünk ki, majd hintsük be szezámliszttel. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a sóval, a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a paradicsomlevet, és a lereszelt vöröshagymát. Finom lyukú reszelőn belereszeljük a zellert, majd a keményre vert tojáshabbal összeforgatjuk. A habos masszát óvatosan a darálthúshoz vegyítjük, és addig forgatjuk, kevergetjük, amíg egyneművé nem válik. Beleöntjük a kikent formába, és a tetejét simára egyengetjük. Egy mély edénybe háromujjnyi vizet töltünk, és az előmelegített forró sütőbe téve felforraljuk, majd a megtöltött formát beleállítjuk. Fedetlenül addig gőzöljük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. A formából még forrón deszkára borítjuk.

Hidegen vékony szeletekre vágva kitűnő reggeli, tízórai vagy vacsora.


Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos húspuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook