Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojástokány paradicsomos rizzsel recept

Tojástokány paradicsomos rizzsel recept

A Tojástokány paradicsomos rizzsel hozzávalói:
4 tojás,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
4 ek. olaj,
csipetnyi só,
őrölt bors,
köretnek: 20 dkg rizs,
1/2 l paradicsomlé,
a tetejére reszelt sajt.


A Tojástokány paradicsomos rizzsel elkészítési módja:
A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A riszt olajon egy kicsit megpirítjuk, majd 2-szeres mennyiségű paradicsomlével összekevert vízzel felengedjük. Megsózzuk, és lefedve puhára pároljuk. Közben a vöröshagymát a maradék olajon aranysárgára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a tejföllel felengedjük. Felforraljuk, majd a tojáskarikákat óvatosan beleforgatjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. A tojástokány elkészíthető úgy is, hogy az alapanyagokat csak nyersen összekeverjük, így is nagyon finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojástokány paradicsomos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook