Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Inkább választom a ráncokat, mint a holdvilág képemet anno.
Nem is beszélve a ruhatár lecseréléséről, az nagyon fel tudja dobni az ember lányát!:DD
Hehe, akkor mit szólnának a napi 20 g ch-hoz, ami az atkinsben megengedett!:))
Sose voltam olyan jó fizikai állapotban, mint akkor.Heti 3-4× 6-7 km-t futottam, túrtam a kertet, sose voltam fáradt.
Ja arra is kíváncsi vagyok mikorra fog besűrűsödni mindeféle pektin nélkül...
Gondoltam rá, hogy a szilvalekvár sütőben készítős változatát meg kellene próbálni kajszival, de nem tudom az működik-e. Valaki nem próbálta még?
köszönöm szépen, hogy mégegyszer leírtad.
már most csorog a nyálam. :-)
Most éppen nem túl paleos tevékenységet folytatok. Kajszilekvárt főzök. Böngésztem a netet, és több helyen írják, hogy cukor és tartósító nélkül. Így is készül, (legalább ennyi legyen benne paleos) de ménkű savanyú, pedig édes volt a kajszi. Most steviával kénytelen vagyok édesíteni, mert nagy lesz az elégedetlenség, még nekem sem jön be.
Stevia egyébként nekem ízlik a gyümölcsös dolgokhoz, vagyis nem érzek mellékízt tőle.
Sőt múltkor a gyerekem vett steviás belga csokit, és egyáltalán nem éreztünk semmi mellékízt, azt mondta ez jobb mint a milka....
A paleos sütis naplómban megtalálod, valamikor idén tavasszal alkottam.Kehelyben van, foto is mellette.
A lényeg, hogy hűtőből kivett cocomast rakjál szintén hűtőben tartott patront a szifonba.Kis doboz cocomast vízzel higítottam, bele kell alaposan keverni a natúr kakaóport, és nálam eritrit ment bele.Jó alaposan kutyuld össze, 1 patron.Vigyázva fújd a pohárba, mert szeret szétföcskölni.Én a mosogatóban szoktam csinálni.:)
Gesztenyemasszával is működik ugyanígy, és én fagyit is csinálok belőle.Kis műanyag tálkákban lefagyasztom, fiam imádja elnyammogni.
Még egy kérdés!!!
Ha azt javasoljátok,hogy a gyümölcsöt hagyjam el.
Mit egyek ,ha édességre vágyom.Szerintetek a sütik nem hizlalnak?
Az Ártalmatlan finomságok Boltja a Kolozsi téren,III.kerület és én azt a Surányi cukit ismerem, ami Szentendre elején van, a laktanyával szemben, a Rózsa utcánál.De a neten nézz utána, hogy nekik van-e még paleos sütijük,mert vagy 3 hónapja ettem.
De a Kolozsin biztos, ott tuti kapsz finom sütit.
A Kolozsi téren van a piac, ott a környékén megtaláljátok a cukrászdát.
Na, pont ma kaptam meg, hogy 70-100g ch baromira kevés ám egy napra...
Csak nektek súgom meg, ma még csak 33 grammnál járok, de azt is csak azért, mert ittam két kapuccsínót tejjel, különben még a 20 se lenne meg.
Tényleg baromira nehéz gyümölcs és gabonák nélkül sok szénhidrátot enni.
Ha fogyni akarsz, ne egyél, csak minimális magot.
Nem véletlenül nem ajánlott fogyásra a magsüti és magkenyér se.Napi 3-4 szem dió vagy mandula, ami nem akadályoz.
Biztos van, aki még magokkal is fogy, de nem jellemző.
Hús, tojás, tökfélék, saláták, savanyúságok, zsír.
Sziasztok!!!
Köszönöm a biztató szavakat!!!
Beszámolok a tapasztalatomról!!!
Én ebből a meggyet hagynám el, egyébként teljesen jó.Annyi húst egyél, zsírosat lehetőleg,tojást, zöldséget, hogy jóllakjál.
Sajt kompromisszumos, napi szinten nem szoktam fogyasztani.
ezt hogy kell? "csokihabrémet a habszifonnal cocomasból"
hét végén ki akarom próbálni a habszifont.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?