Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Mondjuk elküldöd nekem:-)))
Esetleg fehérjét lefagyasztani,a sárgáját meg fogalmam sincs:-)))
Én csak lesek,hogy miket írtok,egyszer remélem nekem is részem lesz a kertelésben...
Banánt csak terhesen ettem. De leállított róla a doki, azt mondta a páromnak: ne adjon neki banánt, dugja el előle, mert anyám is attól hízott meg.:))))
Majd kipróbálom.:))
Ma összefutottam egy Kiskegyed újsággal anyóséknál (ingyen jár a megyei lap előfizetőinek) Olvashattam benne róla, hogy melyik sztár mennyire is szenvedett a diétájától, úgyhogy most már csak mindegyik azt tartja lényegesnek, hogy az egészségét megőrizze, de már nyugodtan zabál (pl. Pécsi Ildikó, Lajcsi, Katinka). Érdekességképpen Pécsi I. most csak 109 kiló, de már nem érdekli, hogy valaha szép volt, van valami szuper jó inzulinja oszt amellett nem kell annyira szenvednie a cukor diétával sem...
Olvashattam vitaminajánlást is, 800 mg calcium, 80mg C vitamin, 50 mikorgram (2000IU) D vitamin... Ez Szendi szerint épp az a menniység, ami mellett egészséges még nem lesz az ember, de hosszasabban elvegetál...
No meg még volt benne sok marhaság, de ennyi már elég is volt, hogy nem érdekelt tovább...
Ezt érdemes átolvasni. Nem olvastam végig de ha jól gondolom, akkor ugyanúgy mint a laktózérzékenységnél, odafigyelés nélkül a belet hozza gyulladásba. Az alaptünetek ugyanazok mint a fiamnál (ő laktózérzékeny).
De van ilyen. Olyan, mint a laktózintolerancia csak fruktózra.
Mondjuk, ha fruktózintolarencia lenne, akkor a banán is puffasztana.
na ne szivassá' mááá'..:DD
Azt se tudtam, hogy ilyen is van...:)))
És ha nekem az van, akkor lehet valami más bajom is, ha nyáron eszek gyümölcsöt? Mert ősszel, télen egyáltalán nem jellemző..általában tavasszal kezdem az eperrel és befejezem a körtével.
Igen vizesdunsztot ismerem, de paradicsomot nem tettem még el úgy, akkor viszont az lesz, és nem megy rá olaj, mert a gyereknek a paradicsomlevesbe nem kell.
Egyébként a levesnek valót azt kipaszírozom. Nekem ez a macera. Amit bolognaira öntök stb, na az a halászós, de nekem az a kisebb macera, mert elég nagy cafatokban elválik a fél paradicsom héja, és kikapkodom.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?