Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Érdekesek ezek a kontakt allergiák, mi? :D
Én még mindig nem tudom konkrétan, hogy mi okozza a tenyeremen. Hol olyan, mintha sose lett volna, aztán meg egyik napról a másikra viszket, hogy nem győzöm vakarni.
Ma reggel is nagyon viszketett. Most meg szinte múlni látszik. Ki érti ezt...
:DDD
Mit össze szenvedtem vele!!! Most is szétvakartam, nagyon. És közben világosodtam meg....mikor feltettem a fiamnak a kérdést, hogy miazistentőlvan???
És közben lenéztem a lábamra :)))
Végre megvilágosodtam!!! Hogy mitől van ekcéma a lábamon!!!!!!!!
Alig két év kellett hozzá........itt ülök a gép előtt....és a lábam rácsavarva a fém széklábra.....ennyi.
Én meg nem tudtam, hogy miért csak nyáron...és hol van hol nincs.....hát kérem ez székfüggő :))))
Kezdetben én is sok nokedlit gyártottam zablisztből. De mivel állítólag gluténhez hasonló valami van benne, inkább nem használom. :(
A Ch tartalma különösen nem izgatna.
Azóta is fáj a szívem a nokedliért...
Megértelek! :) az én zsebemben is nyiladozik az a bizonyos bicska. Én a hagyományos orvoslás mellett 10 évig hordtam a pénzt alternatív gyógymódokkal foglalkozó szakemberekhez, pont a lelki okok felderítése és oldása végett. Mivel én is elhittem, hogy minden testi eltérésnek lelki eredetű háttere van. Nem csak kipróbáltam, hanem kezdtem az életemet, gondolkodásomat is átalakítani, elengedni, feloldani a terheket, megbocsájtani stb. Több módszert megtanultam én is, jó pár ezos tanfolyamot elvégeztem.Nem mondom, hogy nem vált előnyömre sok minden, azonban egyetlen dolog nem történt, mégpedig pontosan az amiért csináltam: nem lettem egészségileg jobban ( történetem az adatlapon) . Ezzel azért elég komoly traumát is okoztam magamnak, hisz ugye hittem én is, hogy lelki ok van a háttérben, csak én vagyok képtelen azt felismerni és oldani. Könnyű azt mondani, hogy ott van benned a lehetőség, csak találd meg, old meg stb. Elfigyelem ezeket a lelki hátterekkel foglalkozó csoportokat, általánosságokat hangoztatnak, amit ha jól megnézünk az emberek nagy részére ráhúzható, így a tévedés lehetősége kizárható, de igazi konkrét megoldást nem tud adni és nem is adhat.
10 év után eldöntöttem én többé sem orvosnak, sem semmilyen természetgyógyásznak többé egy fillért sem adok, jöjjön aminek jönnie kell. S jött a paleo. DDDDDDDDDD Érdekes módon röpke 3 hónap alatt megszűntek azok a bizonyos lelki okok, hisz rohamosan javulni kezdtem, s köszönöm szépen betartva ezt a " rituálét" ( érthetetlen számomra miért rituálé?) azóta is jól vagyok!
Ezek után ha valahol mondjuk az ekcémára a külvilágtól való elzárkózást mondják, mint lelki ok, hát bizony bennem is felmegy a pumpa, hisz tudom elég lenne csupán a tejtermékeket teljesen kiiktatni. Példaként azt szoktam mondani hiába van egy kívül-belül gyönyörű házad, ha elkezdesz rá kintről ágyúval lövöldözni, bármily szép belül, előbb-utóbb összeomlik. Tetszik nem tetszik ami méreg a testnek, az sajnos problémát okoz.
Szia!
Tudom, hogy nem paleó, vagyis nagyon kompromisszumos, de a zabpehely is nagyon csiriz?
(én is a ritkán író, inkább olvasó vagyok:)
Amúgy tényleg csirizes, pl. a zabkása, de a belekben? Köszi.
ja, kilófaló mi?
falja az agyat is.
Írtam valamelyik nap,hogy kaptam nyuszit.Aztán eszembe jutott,hogy tuksy naplójában láttam valami nagyon finomnak tűnő nyúszkót,így nem bonyolítom túl,szerintem a fokhagyma és a füstölt szalonna az mindenhez illik,ami hús,úgyhogy megsütöm így és kész.
A mandulalisztből lehet lepcsánkát,meg palacsintát sütni,ugye?
Rendelek majd megint egy fél kilós valamit,az elég egy hónapra,múltkor gesztenye volt,most a mandulát próbálom.
Ismételhetlek?
"De jóóóóó :)))))"
Most Te kezded úgy a napot, mint tegnap Beverly.
Igazad van! :)
Jó reggelt :))))
Nem abba egyeztünk meg, hogy a trollokat figyelmen kívül hagyjuk? :)))
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?