Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

67211. Lillus-M (válaszként erre: 67202. - Takter)
2013. nov. 15. 20:41
Na az ilyenekre szoktam magamban azt mondani mindenki egyen amit akar én meg kösssz jól vagyok...
67210. Lillus-M (válaszként erre: 67193. - F3000dc5ef)
2013. nov. 15. 20:37
Mi lenne ezekkel a sofőrökkel nélkületek...
67209. Lillus-M (válaszként erre: 67188. - HViki)
2013. nov. 15. 20:35
Mellesleg ezt paleo nélkül nem is lehetne bírni...
67208. Lillus-M (válaszként erre: 67189. - HViki)
2013. nov. 15. 20:34
Esküszöm soha nem olvastam még mit dolgozol, de éreztem a gázolajszagot :-)))))
67207. Lillus-M (válaszként erre: 67187. - Kantara)
2013. nov. 15. 20:31
Én két és fél éve mutatom a példát, de úgy tűnik a kisebbik fiam a legértelmesebb. A nagyobbik az kamasz, az mindent jobban tud, apa meg okos tanult ember ő meg azért tud mindent jobban...
67206. bimm2
2013. nov. 15. 19:50

Szerintem a paleo mozgalomnak az a celja, hogy elj egeszsegesen. Nem ketseges, hogy a paleo tudomanyos alapokon nyugszik (ezt nehany ujsagiro probalja csak hurrogni, de nincs mese, a paleonak tudomanyos alapjai vannak - ami persze meg nemjelent semmit).

de ez egy komplex 'viselkedesforma' (most ertsetek ezt jol, jobb szo nem jut hirtelen eszembe)

legy paleo ugy, hogy

- egyel paleo modon

-mozogj

- legyel meregmentes

- reszesitsd elonyben a haztaji gazdalkodast illetve ha vasarolsz, akkor azt biogazdasagbol igyekezd megtenni.

Most ha ez valakinek a gondolkodasmodjat nem valtoztatja meg, az hazudik.

Az a baj, hogy a 'mozgalom' szo is jo alaposan le van jaratva, mert feltetlen olyan eszmei indittatast feltetelezunk mogotte, ami osszekapcsolodik politikaval, vagy hittel vagy ilyesmivel.

De ez hulyeseg!

A mozgalom kifejezes arra vonatkozik, hogy sok, egyutt gondolkodo ember egy uton torekszik elerni egy celt. Jelen esetben egy etkezesi 'stilus' (?) kapcsan. en hatarozottan allitom, hogy a stresszt sem ugy elem meg, mint korabban. Azon kivul a borom (nem teljesen, de majdnem) babapopsi lett. Elmultak a kajahoz kotheto 'rohamaim' - deennekegysutitvagymeginkabbszazat tipusuak.

67205. bimm2 (válaszként erre: 67202. - Takter)
2013. nov. 15. 19:39

:DDDD na jo, hulyek mindig lesznek. Kulonben ismerek **zot, akinek az jon be.

Es en is pontosan ezt a gondolatot forgatom, hogy ha mindenki kiprobalna, mindenkinek jo lenne e. Igy, ahogy irod.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
67204. f3000dc5ef (válaszként erre: 67202. - Takter)
2013. nov. 15. 16:52
Logikus következtetés :DDDDD
67203. andi.sz (válaszként erre: 67202. - Takter)
2013. nov. 15. 16:05
nagy az Isten állatkertje...
67202. takter
2013. nov. 15. 14:37
Azt hiszem ez a nem jó mindenkinek igazából akkor derülne ki, ha az a "mindenki" kipróbálná egy fél évre, de legalább 3 hónapra. Van egy ismerősöm ő szokta sűrűn ezt mondani nekem, de 1 napot nem evett még így ( a mozgást és a többit nem is említve) Nem rég ez a hölgy elvégezte a** egyest, ami után nem ehetnek állati eredetű táplálékot 21 napig ( józan ésszel fel nem foghatom a különbséget, hogy a tojás tilos rántottának, vagy sütve-főzve, de kötőanyagként fogyasztható) Szóval 21 napig nem evett semmi húst,csak tömény szénhidrátot, csodálkozott, hogy iszonyúan fájnak a térdei, hízik még tovább, alig kap levegőt stb. Letelt a 21 nap, pont egy szülinapra mentek, ahol torták és sütemények tömkelege volt, de volt hidegtál is, hússal-tojással stb. Természetesen mindenből degeszre ette magát, majd utána iszonyúan begörcsölt gyomor tájékon. Meg is született a a végső következtetés: ő nem bírja most már a húst, mert az nem jó mindenkinek.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
67201. Kantara
2013. nov. 15. 12:26
biztos bimm arra értette hogy boykottálunk bzonyos dolgokat. De itt nem a boykottról van szó. Itt az egészségünkről van szó, nem a tiltakozásról.
67200. f3000dc5ef (válaszként erre: 67195. - Bimm2)
2013. nov. 15. 12:15
Mozgalom???? :DDDD
67199. Derya (válaszként erre: 67195. - Bimm2)
2013. nov. 15. 11:07
mitol lenne mozgalom??? :-o
67198. Kantara (válaszként erre: 67195. - Bimm2)
2013. nov. 15. 10:43

szerintem életmód, én nem vagyok valami mozgalmi aktivista :)

én biztos vagyok benne hogy mindenkinek jó valamelyik változata.

67197. Mariann63
2013. nov. 15. 10:38

Ezt az osztrák tejkultuszt nehéz lesz megszüntetni.Istenként tisztelik a teheneiket.Azt hiszik, ha valami bio, azt már lehet enni vég nélkül.

Pedig több, mint a duplájára emelkedett a cukorbetegek száma az utóbbi években.A mostani 30 évesek már nem fognak 90 évig élni.

67196. Mariann63 (válaszként erre: 67182. - Lillus-M)
2013. nov. 15. 10:29

Biztos tényleg ritkán ordibálsz velük, így van hatása!:))

Megint behavazódtunk reggelre, olyan csodaszép.:D

Már csak 3 hét, és indulhatok haza, de jó lesz!:)))

67195. bimm2 (válaszként erre: 67186. - Kantara)
2013. nov. 15. 10:22

Hat igen, talan igazad van es a paleo nem is egy eletmod hanem egy mozgalom.

eloterbe helyezni azokat az elemiszereket, amiket ehetsz,a mozgas is na meg ugye a meregmentesseg is fontos.

Igen, sokkal inkabb mozgalom, mintsem eletmodvaltas.

Ettol fuggetlenul meg mindig nem vagyok abban biztos, hogy ez mindenkinek jo.

67194. f3000dc5ef (válaszként erre: 67186. - Kantara)
2013. nov. 15. 08:52
Tényleg hosszú :D de elolvastam :D egyet értek :DDDD
67193. f3000dc5ef (válaszként erre: 67188. - HViki)
2013. nov. 15. 08:49
Jesszusatyaég......te sem szoktál unatkozni.
67192. HViki (válaszként erre: 67190. - Kantara)
2013. nov. 15. 07:57

Ja, amúgy meg dehogy nem bírnád! Először is sok mindent bír az ember, ha muszáj, másodszor meg emlékszem én az eltevős, kertezős időszakodra, amikor is hetekig FOLYAMATOSAN csak dolgoztál és alig-alig pihentél.

Nekem csak 1-2 ilyen napom van 1 héten. Van mód regenerálódni. :)

67191. HViki (válaszként erre: 67190. - Kantara)
2013. nov. 15. 07:55

NA, ezért írtam hétfőn, hogy aznap biztos nem fogok tornázni. :)

Ilyen nap után azért 9-kor már megyek aludni. Addigra már az is csoda, ha még látok. :)

Azért vannak pihizős napok is, azokat is kihasználom.

67190. Kantara (válaszként erre: 67188. - HViki)
2013. nov. 15. 07:49
Hát ez nagyon durva. Szerintem én nem bírnám még paleo mellett sem.
67189. HViki (válaszként erre: 67184. - Lillus-M)
2013. nov. 15. 07:46
Nem, kamionsofőrök papírjait intézem. :)
67188. HViki (válaszként erre: 67180. - Kantara)
2013. nov. 15. 07:44

Most épp rengeteget aludtam. Volt vagy 6 óra. :)

Hétfőn a 2,5 óra alvás, aztán meló a határon, majd 6 óra takarítás osztrákiában megállás nélkül, aztán rohanás idehaza, edzés a gyereknek, vásárlás, stb. na az nagyon-nagyon húzós volt.

De ma már végeztem és "csak" idehaza kell takrítani, meg főzni, meg sütni, mert a hétvégén vendégségbe megyünk, és a lányom szülinapi tortáját én viszem. :)

67187. Kantara (válaszként erre: 67182. - Lillus-M)
2013. nov. 15. 06:22

az én férjem is ilyen volt, meg még tán most is, de mostanság furamód egyre nagyobbakat acsint a paleo felé. Önként. Még csak barátkoznak, nem tudom, mi lesz a vége.

Viszont a fiam, aki nem paleos de diétázik amúgy, aszondanám, lowcarbos, meg adalékanyagellenes, meglepett tegnap. Imádja a frankfurti levest. Meglátam egy szép kelkáposztát hazafelé, mondok, na jó, ma ezt főzöm. Este hazajött, mondom mi van. Aszongya jó, eszek, ha te is eszel belőle. Csak néztem nagyot. Mondom ezt most hogyhogy? Úgy hogy nekem EGÉSZSÉGEST főzzél. Annyira örültem neki :) Ezt nekem azt jelenti, hogy a korábban leszólt paleo (mer az egész egy nagy marketinges duma)mégiscsak méltó helyére kerül az ő fejében is. Még ha nem is igazodik minden egyes szabályához. (műzli még befigyel, de már nem látom a joghurtot)

szóval türelem és jó példa.

azért érdekesek ezek a pasik. Ők nem tartják igazán, de ha valami olyan lődörög az asztalon ami nem paleo, akkor mindjárt kibökik hogy hogyhogy????!!!! :D De még ehhez is sok idő kellett.

67186. Kantara (válaszként erre: 67175. - Bimm2)
2013. nov. 15. 06:11

Nekem sokat köszönhetel? Hát ez büszkeséggel tölt el. De komolyan. Jó érzés ezt olvasni. De én úgy emlékszem, hogy felbukkanásom előtt sem volt számodra ismeretlen a paleo. Nem?

Én Szendi Gábort egyáltalán nem találom gyengének paleoügyben. Kifejtem, miért. A paleo ugyebár egyfajta táplálkozási rend, ami igazodik a szervezetünk működéséhez. Igyekszik a legoptimálisabb táplálékkal fenntartani az egészséget és száműz minden olyan "élelmiszert" ami zavart okoz benne. Vannak fokozatai. Ha egy feltehetően egészséges ember áttér a paleolit étrendre, akinek amúgy nincsenek panaszai, akkor is tapasztal javulást mindenképpen, ha már csak a közérzetet vesszük alapul. Mint én. Bár utólag jöttem rá, hogy bár egészséges voltam, azért voltak zavaró dolgok, mint a tulsúly, a boka vastagsága (vízvisszatartás), kajakóma. Tehát, bár nem kellett gyógyszerek elhagyására koncentrálnom, mindenképpen nyertem a bóton. Rettenetesen szigorúan álltam át. Néha volt, hogy megkívántam valami mugli kaját, akkor ettem belőle egy falatot vagy kettőt. Nem gyengeségből, ez volt a döntésem, mert úgy éreztem, a sóvárgás nem jó. És azt hiszem, a módszer jó volt, hiszen úgy egy év alatt, letisztult rendesen a dolog, már nincs sóvárgás, egyszerűen nem jelentkezik. Mert tudom, hogy nem kényszerít senki, semmi, egyszerűen a döntésemtől függ. Ma már az édes után sem sóvárgok, én, aki hajdanán simán eltüntettem egy sor süteményt a tepsiből. A széle után :D Most már a paleocsokit is meghagyom a még függőknek. Na de ne kanyarodjak el... SZG is alapvetően paleo táplálkozást folytat. Ő nem azt mondja, hogy ha minimális mennyiség valahogy belekeveredik a tányérodba, akkor neked véged, hanem azt, hogy zárd ki. Amit beengedsz, annak tudod a mennyiségét, mint pl a 10 ml tej reggel a kávéba. Ha kifogy a kókusztejem, velem is előfordul. Akkor van gáz, ha már beteg vagy és azért térsz át. Akkor szigorúan, de nagyon nagyon be kell tartani. Mert molekuláris mennyiséggel is hónapok munkáját vagy inkább úgy mondom, igyekezetét teszed tönkre. Van olyan beteg, akinél még paleon belül is erős korlátozások vannak, akár a káposztafélék, a tojás, vagy vöröshús legyen is az. SzG nekünk az infot adta ami roppant értékes. És tegyünk mi is belátásunk szerint. Épp ott tart a körülöttem keletkezett paleokörnyezet, hogy itt a munkahelyemen is fellángolt az érdeklődés erősen. Behoztam a P. táplálkozás kezdőknek-et meg Robb Wolfot. Olvassátok. Első reakció ugyanaz mint nekem volt. A szörnyűlködés, hogy akkor amit eddig adtam a gyerekeimnek, az mind szemét???? A kertben végzett munkám semmi? Szemetet termeltem???? Úristen. Aztán mondtam, ne így vedd... jövőre másra helyezd a hangsúlyt amikor vetsz, ültetsz. Zárd ki az adalékanyagokat amennyire tudod, felesleges nyalánkságokat ne vegyél a gyerekeknek. Az info azért hasznos, mert tudod, mit kell szép lassan lecsökkentened addig, míg ki nem tudod zárni a konyhából. Mivel nem beteg senki, nem kell pánikszerűen áttérni, de ha valami nyavalya felüti a fejét, tudod, hogy nem a dokihoz kell rohanni, hanem sejtésed van, hogy mi okozhatja. Ha pedig szép lassan eltűnik a konyhából, akkor meg is tudod előzni. Na, aztán megnyugodott.

Én nOrbinak nem szidom a rendszerét, szerintem mások is inkább a kajáiba kevert káros anyagok miatt akadnak ki. A rendszer talán nem rossz. Bár azt mondom, a paleo jobb, nem kell táblázat hozzá.

ajjj de hosszú lett...

Naszóval azzal hogy SZG átadta az embereknek az infot, nem jelenti azt, hogy számára is kötelező minden egyes szabály betartása. Ő nem példakép nekem pl. hanem informátor. Hálás is vagyok érte.

Pl ha valaki cigivel a szájában aszongya hogy a cigi rákkeltő, nem aszondom hogy nem igaz mert a te szádban is ott lóg. Tudom, hogy nem akar becsapni. Az, hogy ő szívja vagy sem, az ő dolga. Bevállalja. Hazardíroz. Szíve joga. Én nem attól teszem függővé hoyg valamit betartok-e, hogy akitől az info származik, az hogy áll hozzá. Sőt, SzG egyik képén egy pohár sör van előtte. Na és? Ha egy nyaralás során valaki megiszik egy pohárral vagy kettővel, nem kell mindjárt intézni a koporsót. Az alapvető táplálkozásodban kell odafigyelned.

67185. Lillus-M (válaszként erre: 67181. - Kantara)
2013. nov. 15. 06:04
Na sziasztok további szép napot mindenkinek!
67184. Lillus-M (válaszként erre: 67179. - HViki)
2013. nov. 15. 06:03
Hova járkálsz te ilyen hajnalban???? Kamionsofőr vagy ???
67183. Lillus-M (válaszként erre: 67170. - 117b1693d0)
2013. nov. 15. 06:01
Én is ezt reggelizek minden reggel, és kimondottan kívánom, nem is akarok mást készíteni magamnak. Az a jó kis póré hagyma benne még csak nem is büdös. És van hogy estére is készítenék legszívesebben, de túlzásnak tartomés ezért nem teszm...
67182. Lillus-M (válaszként erre: 67166. - BuksiCica)
2013. nov. 15. 05:59

Emberem nem iszik kakaót reggelire, és nem eszik kuglófot sem. És eszi a gywewkwk gluténmentes kenyerét. De ahogy mondod ez is csak nekem meló, mert a munkahelyen meg menzázik, és akárhova megyünk megeszik mindent.

Na paleost pláne soha nem nevelek belőle, mert köretnek csak krumpli!!

Többiek semmi, Egyedül a disznózsír az amire vissza lehetett az öregeket nevelni. Ahhoz volt affinitásuk:-))

Nagyobb gyerekemék a suliban technikán főznek. Na azt minden héten megeszi. Meg volt még pár gluténes kilengése. Pl lerabolja nagyapja Balatonszelet készletét, bevásárol a cukrászdában és hasonlók. Anyós rászokott, hogy keksztekercset készít neki, mert szegény gyerek így meg úgy blabla..Én meg magamban forrongtam most vasárnapig, mert hazahozta a keksztekercset és bezabált belőle. Olyan beteg lett, hogy másnap nem tudott suliba menni. (de már ez a gluténes félreeszegetés egyébként is meglátszik rajta, megint fájdogált a hasa). Szóval hétfőn jól kikeltem magamból, és lecs...tem a családot, hogy vigye orvoshoz aki akarja, nem azért gürizek, hogy megint oda jussunk ahonnan kezdtük...Most lapítás van, mert lehet hogy a paranoiás anyjuknak mégis igaza van....

Ja és a legszebb az egészben az volt, hogy azt mondja a férjem, minek adtam neki oda a sütit. Na volt ám kiabálás, pedig nem szoktunk soha de soha... Úgyhogy tényleg megszeppentek a férfinépek itthon

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook