Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
na jol van, akkor jol emlekeztem.
erre nem emlkeszem, hogy hallottam volna ilyen, hogy a "tejsavoval tavozik", de ettol meg amig az emberi szervezetben idoz, okozhat nem kiant hatasokat.
ja meg Te is irtad, hogy "mar amennyi". :-)
nos, hat igen.
Lillus, irtam, hogy ebben a pilanatban nem tudom megindokolni.
te egyebkent nem vagy autoimmun pm beteg?
Miért nem értesz vele egyet? Eddig nem foglalkoztam vele, de most kiművelődtem. A szárazföldeken mindenütt jódhiány van. A tengerek közelében nincs. És ez tüneteket is okozhat, a pm nem képes normális hormontermelésre. Már pedig tudjuk, hogy gyakorlatilag mindenhez van köze a pm-nek.
És egy jódhiányos szervezet azonnal ugrik a jódra. Akár a környezetben lévő radioaktív jódot is felveszi, ha más nincs.
Én is már 4x ittam kávét naponta. Az egy picit felpörgetett. De akár óránként is tudtam volna inni, annyit ért. Aztán valami nem stimmelt, rájöttem, hogy a kávé megtekeri a hasam.
Na onnantól aztán végem lett. Azt hittem először, hogy kávéelvonási tünetek. De ilyen hosszan azért nem tarthat.
Végül a gyerek algériás jellegű tünetei miatt kezdtem olvasgatni, és így tűnt fel a jód.
Az a baj, hogy elég sok helyen olvastam ezt-azt, de sajnos nem tudom eldönteni melyik információnak szabad hinni, sok helyen a pajzsmirigy is előkerült és olyan véleményt is láttam, hogy igenis pm-eseknek is kell jód.Persze abból is sokféle van.... No szóval annyi minden le van írva, de mi igaz mi nem azt most ki tudná eldönteni én biztos nem ezért is tettem fel a kérdést a Sz blogon, hátha ott majd tisztába teszik ezt.... Add
jol van Menyus, latom, nem veszel komolyan... .-(
de nem erdekes...
OK :D
bizonyos mennyiségben a C-vitamin is halálos :D
ertem.
hat nincs ezzel semmi baj...
persze, nem is muszaj.
en annak tekintem. :-)
olvastam a tanulmanyt es elfogadom ezen eredmenyeit.
de egyebkent nem annyi kazeinrol van benne szo, ami mondjuk havonta 10 deka sajtban lehet...
csak azt akarom mondani, hogy bar egyertelmuen fogalmaztam, de biztosan lesz, vagy van, aki felreertette...
szoval bizonyos mennyisegu kazeinrol van szo.
Attól még én még nem fogom bizonyítottnak tekinteni.
Ugyanmár, láttunk már millió egy ilyet. Azt is le tudják a dokik tök részletesen írni, hogy miért hasznos sőt elengedhetetlen, hogy együnk búzát. Meg, hogy ch nélkül csúfosan meg fogunk halni. Aztán mégsem.
milyen konyvet ajanlott es ki? .-)
egyebkent, homalyosan mintha emlekeznek ra, hogy Szendi is hivatkozott a konyveiben a kinai tanulmanyra, de erre sem vennek most merget...
mindenestre az, hogy a kinai tanulmany takolmany lenne, szerintem ez nem allja meg a helyet.
attol, hogy nem egyezik a paleoval 100%-ban, de meg kevesebb %-ban sem, attol meg lehet ertekes tanulmany.
szerintem.
50. oldal. könyvajánló.
igazad van, csorsátfutással nem azt lelem hogy tákolmány hanem hogy az ajánlott könyv szerzője ízekre szedte a blogján a kínatanulmányt, miáltal írása referenciaponttá vált.
jaja, ott a pont.
Nem dícséretért teszem, csak hát ezt is meg kéne, azt is meg kéne. Mondjuk a lakás az ami elmarad, legfeljebb elszoknak a váratlanbetoppanók. Ez van.
ezt en nem olvastam meg, sajnos, paleo szempontbol mindenkeppen az, de a kutatasaik talan nem azok...
azert sok hasznos informacio is van benne.
mit irnak a paleo magazinban pontosan rola?
Hogy a francba lehetne azt 100%-osan bebizonyítani??? Ugyanmár. Pont sehogy.
Pláne, ha csak táplálékkal juttatod be.
szerintem kell hagyni idot a pihenesre is....
nem hajt a tatar, meg koztarsasag erdemrendet sem fogsz kapni azert, ha a nap 24 orajabol 24-et vegigdolgozol...
sot, talan meg hatekonyabb is lennel, ha kicsit tobbet pihennel... :-)
Örülök, hogy neki nem volt vele gondja.
Ennek is vannak fokozatai. Van olyan kutya, amelyik már kétévesen járni se tud tőle. (És ha kölyökként volt utoljára rtg-en, akár még egy spontán javulás is elképzelhető)
Nem kell részletezned. Részvétem. :(
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?