Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
nem sajna.
most nézek egy műsort a spektrumon...ha kisebb tányérra teszik a tésztát csökkenhet a derékbőség,fogyhatnak.DE GÁZ.
Azért esett pánikba, mert pont akkor a lánya értékei is nagyon leestek, és hipózott majdnem, volt egy pár álmatlan éjszakájuk. Mert ő is csökkentette a bázis inzulint....és persze, hogy megijedt,hogy mit tett a gyerekkel.
Sajnos ez tényleg egy olyan betegség, hogy baromi gyorsan bele is lehet ám halni, ha vmit elcseszel...félelmetes :( A nap 24 órájában észnél kell ám lenned! Paleoval is!
nem értem, hogy ha érti a lényegét, akkor mitől esett pánikba...
persze az is fontos, hogy mennyire cukorbeteg a gyerek....
A médiás esetekről kiderült a klasszikus: Nem osztogatják, hanem fosztogatják :D
Le is van írva Szendinél, annyit értek el, hogy aki stabilan és jól alkalmazta a gyerekénél, jól bepánikolt...lásd többek közt a barátnőmet, akinek cukros a lánya.....
Ügyes vagy! Nem lehet könnyű neked végignézned!
Nekem meg az jutott eszembe, hogy régebben élelmiszer boltban dolgoztam, és lehet fogok is még, azt a sok rossz kaját, hogy fogom eladni??? :D
szia Viki!
Te már a terhességed alatt is paleoztál?
:-) Ritka kincs vagy! Csak ügyesen! Örülnék, ha ilyen orvosom lenne aki ennyire figyel a betegeire...
Nekem nem a paleo megy de a cukros diétám is igen nagyban hasonló így meg tudom érteni.
Lehet egyszerűbb, ha nem úgy tálalod mint a Szendi féle paleot, hanem inkább általánosságban adod a tanácsokat pl váltsanak több zöldköretre kenyér helyett stb. Sajnos a köztudatban most a paleonak rossz a hírneve a felkapott tvs esetek miatt. Pedig szerintem ott egyértelműen a szülők hibáztak és nem kellene ezért az egész étrendet pellengérre vonni.
Jó reggelt
Hosszú babázás után visszatértem a rendelőbe dolgozni új szemléletemmel.Nem mondom hogy betűröl betűre betartom de igyexem.Próbálom finoman terelgetni a betegeket de csak óvatosan mert ha kimondom a paleó szót egy részük úgy néz rám mint ha szektába akarnám beszervezni.Nehéz az új tudásommal és tapasztalatommal kussban figyelni ahogy tömik magukba a gyógyszereket meg a kenyeret.Volt egy nő aki évtizedek óta küzd autoimmun betegségével.Tönkre ment a mája szíve élete.Beszélgettem vele és meg adtam szendi honlapjának címét.Másnap jött hogy megvette a könyvet és belevág.Napi 1 liter tejet fogyaszott évek óta mert "kell a kálcium".Sajnos a közeli rokonaim de még a családom is úgy tekinti mintha csk fogyiznék.Majd megunja gondolják.
Ja még egy beteg eszembe jutott:imádja a tejet és olyan allergiás panaszokkal küzd ami rohamokban tör rá és majd meg fullad.Csak csendben mertem javasolni hogy a szteroidos gyógyszer helyett próbálja meg abbahagyni a tejivást.Ráadásul házitejet ivott.Várom a visszajelzését.
Hát ennyi történt mostanában.Majd még referálok ha érdekel valakit.Én -5 kg-nál tartok.
Nektek nem is lenne nagy gond átállni :D
Hát azért a paleo édességek nem olyanok mint a "normál". És a jó benne, hogy nem is nagyon kívánod. Jó én inkább ;)de én kórosan csokifüggő voltam. De most már én is csak akkor kívánom ha rám tör. Olyankor csinálok, eszem három napig, és egy hónapig elvagyok anélkül. Most is ezt történt, karácsonykor csináltam négy adag vaníliás kiflit. Most elvagyok.
Mondjuk a lekváros piskóta azért még izgat, abból csak egy adag volt :D
Nálunk talán könnyebbséget jelent, hogy nem igazán fogyasztunk eddigsem kenyeret, tészta is csak hetente egyszer kerül a tányérra a húslevesben. Zöldségeket kifejezetten szeretjük. Tehát, egyedül azt kellene a családomnak bebizonyítani, hogy igenis lehet finom édességeket enni ha paleos az ember. :)
Már alig várom, hogy vége legyen a vizsgaidőszakomnak és kipróbáljunk otthon valami finom sütit.
Nektek melyik paleos süti ízlik a legjobban?
Én is így szoktam enni :D
Bármit ehetsz bármivel :) és itt még hülyének se néz senki :))) sőt :))))
Most volt az egyik csatornán...nagy kedvencem, de csak utolsó 10 percet láttam :(
Bocsi az offért :D
kitaláltam paleo prézlis karfiolt, mit szóltok?
a prézli darált pirított szotyi, a tejföl kesudióból lenne, esetleg fokhagymával fölturbózva.
A hideg is kiráz....de tényleg, legszívesebben a szülők kezére ütnék amikor adják a gyereknek a kifli véget....pedig én is adtam.
Mondtam már párszor, jó lenne ha akkor tudtam volna amit most tudok. Tényleg minden szülő jót akar, kivétel nélkül. Én is azt akartam.....
Nem tudom még :D de jó árban volt, rendeltem ötöt 200ml, majd kiderül, szerintem levest sűríteni tuti, főzök vmi jó kis gyümölcslevest :D anyukám azt csinált magának, úgy megettem volna, szenzációs a gyümölcslevese :D
tejszín "helyettesítő"
:D
hát igen a vasalás...azt csak bizonyos filmek alatt lehet :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?