Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Jaj, de jó! Akkor olyan ici-pici mintákat is tök gyorsan meg tudsz festeni, szinte egyformára!
Mindig elcsodálkozva néztem az ilyet (tévében).
Igazad van!
Nekem is vannak ilyen zabás napjaim...akkor mindent ami körülöttem van....utána hetekig elvagyok :D
Nekem az ólom meg se kottyan.... :D
Porcelánfestő vagyok kéremszépen :D
Amit én olvastam is nagyon hasonló lehet, ugyanez a téma. A szénhidrátfüggők szívvédő programja (R.F. Heller, R.F. Heller, F.J. Vagnini)
Ők azt mondják, hogy nem mindenkinél jelent ez ekkora gondot, genetikailag determinált, de kiküszöbölhető, ha az ember felismeri és tesz ellene.
Ezert Szendi Gabor nem is probalja sulykolni, hogy sok halat kell enni, inkabb tisztitott formaban fedezni az omega-3 szuksegletet.
Az olomtartalomrol is azt hiszem Nala olvasam.
hát akkor semmit sem lehetne enni a levegőszennyezés és környezetszennyezés miatt....
szerintem fölösleges eltúlozni a dolgokat.
például halat se szabadna enni a nehézfémtartalom miatt....
meg húsokat sem a hormonok miatt, stb, stb....
Engem sajnos nem rettent el :)
De ez egy indok arra, hogy miert lenne erdemes kerulni.
Az, amire a 3 napot írtam, az a menü, miszerint egy nap egyszer eszel magas szénhidrát és zsírtartalmú ételt, akkor is előtte eszel egy vödör zöldet. A többi étkezés az alacsony szénhidráttartalmú zöldség magában vagy sovány hússal. Az italok édesítés nélkül, preferáltan víz.
Na, ez hoz a beszámolók szerint eredményt 3 nap alatt és meg is tartja, mindaddig, amíg nem változtatunk az összetételen.
Szerintem ez összeegyeztethető a paleoval. Lehet, hogy az átállást még meg is könnyíti. Aztán lehet, hogy tévedek.
A vacsora már paleo. Viszont a holnapomat még ki kell találni, mert ha nem, akkor hajlamos vagyok mást enni, mint kellene.
ja, hát nem kell azon élni.... :-)
heti, kétheti fogyasztása, nem hiszem, hogy bármi problémát okozhat.
az étcsokit eheted nyugodtan (persze nem mértéktelenül), ha annak magas, 80% vagy ennél magasabb a kakaótartalma....
miért akarsz mindenáron megválni tőle?
Na, akkor már elkezdted :D
Nem veszem el a kedved....tényeket közlök :D Ez van.
Ha nem így lenne, sokkal egyszerűbb lenne a dolgunk :D Azért sokkal könnyebb úgy, ha már csinálod egy ideig....én kb. hat hónapig nagyon szigorúan betartottam a hard-ot. Akkor engedtem vissza a sajtot, majd újabb egy hónap után az étcsokit :D tudtam akkor már nem fogom telezabálni magam vele :D
És nem esek vissza :) Ha ezt az első hónapban csinálom, tuti végem van....de nem volt gond, mert akkor még annyira friss volt az "elrettentés", hogy eszembe se jutott.
Tegnap a szakácskönyvet - a lilát - olvasgattam...jó néha előszedni. És ha visszakapom a kölcsönbe adott zöld könyvet, azt is újra elolvasom...és jöhet újabb fél év étcsoki nélkül :))))
Pszichesen is gondolom raizgultal a dolgokra, nalam is ez elofordult, hogy nem is akartam masra gondolni, csak az korul forogtak a gondolataim, hogy Uristen, mit egyek, mit fogok enni, vegul ebbe beleidegesedve eljutottam addig a pontig, hogy ettem, ugyanigy- ezen elcsuszhat az egesz.
A legjobb, ha lekotod, lefoglalod magad valamivel az elso napokban es nem probalsz tul sokat agyalni azon, hogy mit egyel, mit ennel.
Anno kisordog irta, ha ehes, bekap valamennyi kokuszzsirt, magokat, mazsolat, mar nem emlekszem pontosan mit, valami ilyesmit hozza es ha meg ehes, akkor is tudja, hogy az mar nem ehseg, az elegendo energia. Bennem ez tartotta sokszor a lelket, hogy erre gondoltam, ez nem ehseg, amit erzek, van bennem elegendo energia, nem fogok ehen veszni, hallgass az eszedre, ha benned van annyi energia, nem lehetsz ehes, sovarogsz csak.
Ez a cukoringadozas, ha az all fenn, el fog mulni, nehany nap es tul leszel rajta.
Ne vedd már el a kedvem, hogy mindig újra kell kezdeni!!!
Most csinálom a vacsorát, csirkemell paradicsomszószban mediterrán fűszerekkel, a köret zeller. A sütőbe tettem mindet, így nem kell mellette strázsálnom.
A lila szakácskönyvben vannak csicsókás repectek!
Éppen tegnap néztem bele, és láttam.
Ha ez megfelel rehabilitálásnak :D
hol laksz? :-)
rehabilitálva van, én is olvastam a TT-blogon. elhiheted redinek.
ne haragudj, de ez nem így van.
nem gyanú áll fenn, hanem kezdődő cukorbetegség.
ha a terhelt 7 egész (azt hiszem) 8-nál magasabb, akkor az már cukorbetegség.
az inzulinja pedig simán lehet rossz akkor is ha a cukorértékek még teljesn jók.
Beverly---kezd el légyszi!
És írd le mit tapasztalsz! elméletben jó vagy, az már kiderült :D csak a sok okosság nem mindig jön be :D mindenki másképpen "élte túl" az átállást :D
Pl. okés, hogy harmadnapra elmúlik a sóvárgás...persze, csak éppen 2 hét, vagy 2 hónap múlva vissza is jön :)mert emberek vagyunk, és tudunk emlékezni---ízekre, szagokra...amik sok mindent felülírnak....szép is lenne, ha csak első három napot kellene túlélni a sóvárgás miatt :D
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?