Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
???
Erre várom a megfejtést, ha véletlenül rájössz, hogy azt, hogy csináltad :))
Közben rájöttem, hogy mit csináltál
Lenyomtad a Ctrl gombot és a csillagot(mínuszjel) egyszerre és az lekicsinyítette a képet (minél többször nyomod, annál kisebb).
Ha legközelebb így jársz nyomd le a Ctrl-t és a nullát egyszerre, akkor visszaáll a rend:))
Korhely leves jo otlet!
Megnezem a receptjet, meg sose csinaltam.
En ma pirospaprikat sutok birkahussal.
Tészta rajongók!
Néztétek mostanában a Paleo-ínyenc oldalt?
Február 23-i bejegyzés tésztakészítés.
Akinek hiányzik, annak hajrá!
Ma korhely káposztalevest főztem füstölt oldalassal és virslivel.
Nagyon jót találtam ki a piskótára.Fiamnak összepürésítettem az almát és a banánt(csak így eszi az almát) és magamnak is tettem a süti tetejére a szószból.Így nagyon laktató és finom.
Jól van Beverly, nevess csak ki, igazad van.Tényleg béna vagyok a géphez, én még iskolában főzni tanultam, meg klotyót szerelni.Ti meg informatikát.Még nincs 1 éve, hogy van itthon szám.gép.Nem lehetett gép itthon idáig a fiam miatt.Ehhez képest megtanultam már sok mindent.
Egyébként a párom nyomkodott rajta mindent, mindenhol, aztán rájöttem, hogy a Start gombnál belemegyek a beállításokba és ott állt vissza nagy nehezen, sokadik próbálkozásra.De nem tudom, miért állítódott el.
Fügét még mi sem permeteztünk. Írtam is van egy-két régi fajta de sajnos mára kivénhedt gyümölcsfánk (olyan öregek, hogy apukám aki fiatalkorában egész nyarakon át rózsát szemzett, tehát ért hozzá, nem tud róluk szemet sem szedni-szóval nem tudunk menteni belőle). De amikor megkéstünk az őszibarack permetezéssel, akkor nem is ettünk nyáron barackot.
Az tény, hogy a régi fajták íze nem is hasonlítható a mai piacra nemesített fajtákéhoz. nekünk is van olyan szilvánk ami majd akkora mint egy kisebb alma, semmire nem jó, csak gyönyörű még pálesznak sem érdemes összeszedni, mert meg sem szottyosodik. A nemesítés "csúcsa".
De én a zöldségesben is feladtam a totális vegyszermentességet. Ha a hagymát nem permetezem tuti elviszi a hagymalégy. De minden évben az időjárás függvényében előjönnek a kártevők.
Pedig nem vagyok egy megszállott permetezős mániás, hisz marha drága,
Szerintem az ember addig képes bűnözni, amíg nem élte bele magát teljesen a miértekbe.
Én is nagy tésztás-sütis voltam, de semmi pénzért meg nem enném, mert bebizonyosodtam róla, hogy a lisztes dolgok nekem mennyit ártottak.
Az a jó, hogy egyáltalán nem vagyok kétségbe esve, ha belegondolok, hogy vasárnap keresztikreim szülinapja lesz, vagy 31-én lakzi és tudom hogy ott lesz mindenhol a rengtegeg süti, és nekem nem fog erőfeszítésembe telni, hogy ne egyek belőle. Én ezekre a kajákra már nem tudok jó érzéssel ránézni, csak a sok bajt látom bennük. Az ördög habos-babos álruhában...
Nem voltak ezek annyira kicsik. Meg nem a méretével volt a baj, hanem azzal, hogy penészesek voltak belül.
Maradok a frissen szedett kókusznál, legfeljebb csak nagyon ritkán fogyasztok belőle :((
Kívülről mindegyik normálisnak tűnt. A harmadikat nemes egyszerűséggel kidobtam felbontás nélkül.
Felbontani nem volt nehéz.
Meg 2 honapog szedj nagyobb dozist, addigra normalis tartomanyban lesz es aztan ugy is jon a napos ido, ha szedsz is melle vitamint, feltoltekezel telre.
Biztos alacsonyabb volt, ha elotte nem szedtel, de a lenyeg, hogy most mar tudod, hogy szukseg van ra.
Siman eldegelnenk enelkul, ha nem botlunk bele ki Gabor cikkebe, ki mas modon a temaba.
:-D
de lehetne rosszabb, tudom, de én nem ahhoz viszonyítottam, hanem az optimális értékhez. :-)
Szerinted rosszabb mar nem is lehetne? 37 alatt meg 36 van.
4 honapja szedsz bogyot, fel evet mondott nekem az orvos, hogy annyit adjak vitaminszedessel, hogy normalizalodjon.
Szedj tobbet, ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?