Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Nem léptem le, csak egy év után éppen lett munkahelyem és folyamatos műszakban 12 órázom. Ha itthon vagyok akkor meg dolgozom a kertben.
Ettől függetlenül figyelek rátok.
Tuksy, Mariann?
Ugye nem leptetek le innen?
Van olyan program, ami paleós szemmel is érdekes lehet :
Két napja vettem egy csomag zsenge spárgát, azon töprengtem, hogy mi legyen vele. Gondoltam, megpárolom és majd kitalálom, hogy miként fogom tálalni a hús mellé.
Nos, ahogy egy picit kihűlt megettem mindet, így a probléma megoldódott, viszont keletkezett egy másik, mi lesz a köret?:D
:DDD
Pedig, ha lehet még nagyobb kíváncsisággal nyitnám meg az adatlapodat, hogy megnézzem a képeket róla, mint Tuksy kakasa esetében :D
Paaaak-pak-pak-pak. ~:>
Én úgy szeretnék pipiket meg egy kiskakast. Károly lenne a kakaska neve, ezt már megbeszéltük a férjemmel. Egyelőre viszont a lakásban mellőzzük a projektet.
Várjatok még két hetet és biztos választ fogtok kapni:)
Kb. ennyi kell, hogy jelentkezzen a hatása a tejtermékek megvonásának. Szerencsére ez nem túl hosszú idő és kiderül, hogy az ő esetében a tej okozza-e ezeket a tüneteket.
sziasztok:)
Ritkán szoktam ide írni,de sokszor olvaslak titeket! Érdekelne a véleményetek a következővel kapcsolatban: van egy kamasz korú tesóm ( 15éves,fiú) és nagyon pattanásos. És én mint paleós és jó nővére mindig piszkálom érte (:D), vagyis inkább csak mondom neki, hogy ne igyon annyi tejet és jobb lesz...A férfiúi büszkesége szerintem most jutott el oda,hogy kipróbálja amit javasoltam,és már két napja nem iszik tejet(és semmilyen tejterméket). Viszont ő nem paleózik. Csak a tejjel fog vigyázni. Azon gondolkoztam, hogy vajon ettől elmúlik-e neki ténylegesen? Mert tudom, hogy a paleotól nekem sokkal szebb lett a bőröm, és Szendi is a fő bűnösnek a tejet írja. Esetleg van tapasztalatotok erről?:)
Köszönöm előre is!:)
Ha már sorra kezdi venni, hogy mi lenne jó a gyereknek az JÓ!
És mint írtam, és tisztelem becsülöm a normális pedagógust, de CSAK azt.
Ez a tanár szerinted ezt csinálta???? Nem. Gőze se volt, hogy mi ellen beszél.
De befejeztem én is témát :)
Píííííííííísssszzzz!
Olyan mindegy az a fikarcnyi megértés, ha lendül a husáng! (Nesze neked világbéke!) XD
Nehéz néha egy tanárnak is eldönteni, mit tegyen ennél még egyértelműbbnek tűnő esetekben is. Édesanyám is pedagógus. Például volt otthon is bántalmazott gyerek. Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de mikor sorra kezdi venni az ember, hogy hova kerülhet a gyerek, ha közbelépnek, vagy miként kell kisakozzni, hogy nehogy otthon fizikailag a gyereken csattanjon a lépés, akkor már rögtön nem olyan egyszerű.
Hagyjuk is a komplikációkat, beszéljünk a világbékéről! :o)
:D
Ezzel én is egyetértek.
Csak te meg érted a kedves tanárnénit, én meg nem :)
Én a két gyerekemnél, kétszer mentem be tanárhoz....mert azt vallom, hogy a tanár a saját területén tegyen amit ő jónak lát, mert ez a dolga, és nekem nincs jogom beleszólni. És erre tanítottam a fiaimat is. Lehet egyet nem érteni a tanárral, de csak a fejében, tisztelje meg azzal, hogy a véleményét nem mondja ki, de ha kimondja akkor annak meg van a módja.
A kétszeri bementel ugyanahhoz a tanárnőhoz volt (talán nem véletlenül)...először az egyik, majd a másik fiam miatt.
És itt kiemelnél, hogy a tanárnak a saját területén van joga bármit tenni. A gyerek étkezése baromira nem rá tartozik! Max. ha felkéri a szülő segíteni akkor szólhat bele! És nem érdekel az sem, ha neki éppen az a baja, mint a gyereknek.
És a "lázadásom" nem ellened szól :) isten ments :)
A sok hülye tanár ellen, aki azt hiszi, hogy istent játszhat....ha nem sikerül az egyik gyerek, majd fog a másik....van belőlük elég....azt hogy esetleg benne van a hiba, fel sem merül benne.....
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?