Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
nekem a sztívia semmilyen formában nem gyere be, pfúj, pfúj, blöá, akkor inkább semmi. de az eritrit nagyon bejön :D
kinek a pap, kinek a sztívia :D
Én már gyártottam ma :)
Mindenből kicsit többet tettem bele, és nekem így lett 23 golyócska :) csak azért mert ez a recept 30 minigolyót ír....de nekem annyit nem sikerült kihozni belőle :D most aszalt szilvával és barackkal csináltam...és most eszem a tizediket :) de mára befejeztem :))))
Ezek szerint a zsíros hús univerzális gyógyszer :)
koszi,csak msot latom, hogy irtal ra.
Azt hiszem egyebkent ez meregtelenedes, mert pattanasok jottek ki az arcomra, es viszketek itt-ott.
(nem OTT ;-))
Menyussal ertek egyet, azert nem art udvariasan fogalmazni, es ovatosan megkozeliteni ezt a temat.
Nem szabad elfelejteni, hogy MI valtoztunk, ahhoz kepest amilyenek voltunk, ehhez sokszor ido kell,, hogy masok is elfogadjak.
egy mas jellegu kerdes. Veled nem fordult elo amikor a paleot kezdted, hogy gyszercsak rosszul erezted magad? Razott a hideg, gyenge voltal ilyesmi?
Velem ma ez volt, szenvedtem egy-ket orat, hogy jo, hat ha meg kell halni, akkor ma is jo lesz, aztan ettem (zsiros husit) es azota tok jol vagyok.
Teljesen bekavarodom kókusztej-krém ügyben DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nekem a kókusztejem van-volt , az is jó sűrű. ( vagy csak erre ilyen?)
Megnézem a zsírtartalmát: nincs rajta, vagy én nem látom. Oké, akkor a 2 mégsem ugyanaz, értem és köszi!
De kell finomabban fogalmazni :) Udvariasság is van a világon :) Nem vagyunk egyformák.
Ne akarjuk megváltani rögtön a világot, bő egy éve még mi is kétpofára ettük a tortát....legalábbis én :)
A jó példa pedig ragadós....reméljük :)
pár ezer mg C-vitamin mindenképpen segít!
akár méregtelenítesz, akár vírust tenyésztesz! lefekvés előtt is vegyél be 2-3000 mg-ot, reggelre már biztos jobban leszel :D
de lehet, hogy tényleg most áll át az agyad, nekem is volt egy ilyen pár napom. próbálj sokat aludni!
Nem ugyanaz a kókusztej, és a kókuszkrém!
A kókusztej mondjuk tej állagú, a kókuszkrém akkor a tejszín állag! Kókuszkrémet én rendelni szoktam a biobolt-e-ből, vagy hogy hívják :)
Agykontroll!! Szuper!
Én csak házilag vagyok az, már 20 éve!! még nem voltam tanfolyamon, de nagyon készülök, egyszer csak oda érek!!!!
Alfában lenni isteni dolog :)
Mikor terhes voltam, megláttam alfában, hogy gond lesz a gyerek lábával....mikor megszületett, még oda sem hozták, és megkérdeztem, hogy milyen a lába...csak néztek rám....majd odahozták, kétoldali dongaláb. Két naposan már gipszben volt.
De a lényeg az, hogy simán tudtam mi zajlik a saját testemben!!!!!
Ez nagyon meghatározó élmény az életemben!!!
tekter, szerintem nem ugyanaz a kettő. a tej be van sűrítve krémmé. olyan sűrű, mint a tejszín. 38 % zsírtartalma van, és a használati utasítás szerint vízzel 4-szeresére higítva lesz tej.
én ezt használom :D
tegnap csináltunk jégkrémet:
2*2 dl kókuszkrém, 2 ek eritritol, 3 ek cicáskakaó+fahéj+vízzel simára. mind bele a habszifonba, sokáig rázogattam, hogy az eritritol elolvadjom. habpatrom, és fagyasztós dobozokba fújva irány a fagyasztó.
le is teszetltük 1 óra múlva, és szerintem nem kell kidobni :D
Derya, nyugodtan mondd el az én lányom példáját is. kicsinek mindig csak húst akart enni, üresen. alig lehetett belekönyörögni az egészséges kenyeret, olajos-rántásos főzeléket. oviban külön kellett győzködnöm az óvó nénit, hogy he csesztessék, ha egyszer kihányja, hagyják békén. Aztán az iskola "jól megnevelte" és szépen gyarapodott széltében az én kis balerina lánykám, hát istenem, anyja lánya, az én génjeimet örökölte, mit tehetnék, ugye???
és a lejtőn nem volt megállás, chips, kóla, trendi mekdönci, kamasznak dumálhattam! minden versenysport ellenére a lánykám lassan 85(!) kg-ra gyarapodott, 16 éves korára. na ekkor volt egy táncgála, és csináltam fotókat, de mikor meglátta magát, elhatározásra jutott, és boldogan vetette bele magát a húsok csodálatos világába :D 11 hónap alatt 15 kg-tól szabadult meg, Atkinssel, és már amolyan lazapaleoval (néha kis sajt/túró/sültkrumpli becsúszik). Végre remekül érzi magát :D
miért lenne baj, ha gyereket nem tömitek sz***ral? ő miért tartja fontosnak, hogy sz**ral táplálja a gyermekét?
ő se szeretné, ha dagadt, és kiközösített lenne! a betegségekről nem is szólva!
kérlek, mondd el a bánatod! több szem többet olvas :D lehet, hogy vannak jó ellenérveink :D
tavaly leestem a lépcsőn, műteni kellett a térdem, és nagyon sokáig ágyhoz voltam kötve, mégis lefogytam 10 kg-ot szénhidrát-megvonással (Atkins). utána jött a paleo-ketogén-szigorított Atkins, és azzal is lement 5 kg, ez után kezdtem gyalogolni, (lassan emelgetve az adagot, mert a térdem ma se jó), de így is lement még 10 kilo január óta.
az elején sokszor voltam pánikban, és sokszor ettem, hogy sose legyek éhes, nehogy marhaságot zabáljak.
ma már 1-2 evés is bőven elég, ebből a minőségileg tuti kajából sokkal kevesebbet kíván a szervezet, és amit 42 évig sose éreztem: szól nekem, hogy itt a vége, most állj meg a kajával, jól laktam :D nagyon király :D
hajrá mindannyiunknak :D
Köszönöm, hasznos volt számomra az info.
Én is ragaszkodom a domborulataimhoz, ezért gyümölcsöt most nem eszem. Már próbáltam a gyümölcsöt enni étkezések helyett, de a súlyom be volt betonozva.
Szia shillador!
Köszi, a kókusztejet én is ismerem és használom. Többször írtatok kókuszkrémet, azt hittem van ilyen is, s azért kérdeztem hol veszitek. De leesett, a 2 ugyanaz :)
Milánóival nekem is fini a répa. Mákkal nem annyira jön be.
Olvasgattalak már benneteket mikor feljött a sznobság témája. Akkora egy " buta" volt aki ezt mondta. Egy táplálkozással kapcsolatos életmódváltásról szóló fórumon, már miért ne jöhetnének szóba receptek??????????? Ez azóta sem fér a fejembe! Méééééééééér ő nem szokott enni?
Nem is tudja az a "zseni" aki ezt először kitalálta, hogy milyen aranybányája van itt az ötleteknek!
igazad van, csak a túladagolásba lehet belehalni:
"Ha az előírtnál több L-Thyroxin tablettát vett be:
A masszív túladagolás az alábbi tünetek formájában nyilvánulhat meg: görcsök, szívritmuszavarok, szívelégtelenség, kóma, halál." Rosszul emlékeztem.
A barátnőm is volt ebben a kórházban. ( 3-szor vagy 4-szer nemtom pontosan) Már ott vagy miután hazajött elkezdett menzeszelni, ami nála azért volt aggasztó, mivel kb 10 éve a kemóktól elhalt az egyik petefészek és azóta nem volt ilyen nála. Bejárt jó pár dokit, mind nagyműtétet javasolt, mivel volt 1 cisztája is. Minden rákszűrése negatív , de a dokik ráhozták a frászt, hogy mivel daganatos volt, így nagy az esélye újra. Több kaparáson átesett emiatt. ( ami szerintem megint nem jó) Egyedül én a laikus állítottam és mondom ma is, hogy a 2 dolog szorosan összefügg és ne menjen többet,ne sanyargassa és éheztesse magát, vagy emelje a kalóriát, de minimum hagyja el a gabonát és tejtermékeket. A súlyából ott sikerült leadni, sőt még itthon is tartotta egy darabig keményen a diétát, aztán amit szépen leadott, szinte duplán jött vissza.Szabályszerűen kiéhezteti a szervezetét olyankor, utána pedig szinte fal. DE nem tudom a paleóra rávenni, mert szerinte abban sok dolog tiltva van. Hmmmmmmmmmm!
Más és bocs az OFF-ért : van esetleg köztetek agykontrollos is? Én az vagyok.
lehet, hogy félreértettük egymást. én a magas szénhidráttartalom miatt nem eszem gyümölcsöt. minél több szénhidrátot eszik valaki, annál kevesebb hájat éget el. nekem tömérdek hájam van, égjen csak minél gyorsabban :D ezért nem eszem gyümölcsöt.
szombaton újra beszéltem Csabával, azt mondta, ha ennyire lassú az anyagcserém, akkor gyümölcsöt ne egyek, mert lassítja/megállítja a fogyást a nagy szénhidrátbevitel. normál embereknek bőven elég a napi 30-40 g ch, betegeknek, fogynivágyóknak (nekem) bőven sok a 20, lehet az 10 is nyugodtam.
így is csak havi 1,5-2 kg-t fogyok, ami az én jelenlegi 88 kg-hoz nem túl gyors.
kipróbáltam, ettem egy almát (maga a gyönyör!!!) a 6 km gyaloglás előtt, és 1,5 hónapig semmit nem fogytam. elhagytam az almát, és leesett 3 kg.
Leírom mit ettünk egy héten keresztül.
Reggelire: 1 kefir, 2 evk. korpa
--
Tea folyamatosan amennyi belefér
--
Ebéd/többnyire ez/
Üre zöldség lé...
Kb. 8 dkg főtt hús, vízben párolt káposzta
semmi fűszer, szörnyű volt.
--
Ha éhesek voltunk a folyósón volt egy ital automata, s abból szürt levest lehetett venni, de csak napi 1 csészével.
--
Vacsi:
Kefir
Szédelegtünk, még én is.
Három naponta volt mérlegelés.
A gombócok szépen fogytak, és oly boldogok voltak.
Akkor mér ajánlotta a doki az Orlistat tablettát, teljesen felesleges pénzkidobás volt.
---
Arról ne is beszéljünk, hogy milyen tortúra árán kerülhetett be az ember és én ezt négyszer megismételtem. Négy hetet kidobtam az életemből az ablakon.
Unalmas óráimban a kertben mint egy kerge birka kőröztem, vagy tekertem kicsit a szobakerékpárt.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?